Internettmobil til Europolitan-kunder

Europolitan blir en av de første i verden som tar i bruk NetGate-funksjonaliten i Nokias Artus Messaging-plattform. Dermed kan Europolitans GSM-kunder få informasjon fra Internett direkte på mobilen.

Europolitan blir en av de første i verden som tar i bruk NetGate-funksjonaliten i Nokias Artus Messaging-plattform. Dermed kan Europolitans GSM-kunder få informasjon fra Internett direkte på mobilen.

Europolitan er rekordtidlig ute med å ta i bruk den nye NetGate-teknologien, som ble introdusert i vinter. Den svenske mobiloperatøren har satt i drift en testversjon av tjenesten der operatørens kunder kan hente sportsresultater direkte til sine GSM-telefoner. En rekke andre informasjonstjenester vil bli lagt til senere i år, så som IT-nyheter, generelle nyheter og børsmeldinger.

Informasjon som kan brukes er allerede tilgjengelig på Internett-sider, enten spesielt tilpasset GSM-telefon eller standard web-sider. Nokias Artus Messaging-plattform sørger for å hente informasjon som brukeren etterspør, formaterer det til lesbar tekst og sender det så tilbake til telefonen som en standard SMS-melding.

- Vi har fått en rekke forslag fra kunder om ulike typer informasjon de ønsker å kunne hente til sin mobiltelefon via SMS. Med den nye løsningen kan de fleste av disse ønskene innfris, fordi du kan dra direkte nytte av den enorme informasjonsmengden som er tilgjengelig på Internett, sier Europolitans Klas Wallström.

Nokias Artus Messaging-plattform baserer seg på selskapets Smart Messaging-teknologi, en av grunnelementene i den nye trådløse applikasjonsprotokollen som Nokia, Ericsson, Motorola og Unwired Planet har gått sammen om å utvikle. En av de virkelig store styrkene ved den nye protokollen er at den er bakoverkompatibel, det vil si at eksisterende mobiltelefoner kan tilpasses det såkalte Mobile Data Initiative.

Mobile Data Initiative - MDI - ble første gang presentert i München tidligere i vår. Nå foreligger den første skissen for den åpne MDI-protokollen, og den første protokollspesifikasjonen vil bli presentert på verdensveven den 15. september.

For mobilbrukerne innebærer MDI muligheter for bedre brukergrensesnitt, samt nye funksjoner og tjenester. Det vil bli et enhetlig meldingssystem for tale, faks og elektronisk post, samt en rekke nye informasjonstjenester. Man kan for eksempel hente informasjon om taxi, restauranter og hoteller, eller utføre aksjehandel og banktjenester.

Til toppen