JUSS OG SAMFUNN

Internettpoliti uten Internett

Fin ITittel har han fått. Spesialutdannelse på nettet har han også fått. Nå er det bare internettoppkoblingen som mangler før IT-politimannen i Karlshamn kan sette i gang spaningen på world wide web.

Herman Berg
25. jan. 1999 - 16:45

Jim Meijert fra Karlshamn i Blekinge Län er oppnevnt til IT-politi. I 1998 brukte han fire kurs og fire dager av sin arbeidstid for å tilegne seg kunnskap om internettet.

Siste kurset var i oktober i fjor, men ennå har han ikke fått internettoppkopling på jobben.

Det svenske politiet har som ambisjon å få plassert en IT-polis i hvert fylke (län) i Sverige. Men i Karlshamn har de ennå ikke tatt seg råd til oppkoblingsbiten.

- Det finnes bare en eneste datamaskin som er koblet til Internett, og den finnes i Karlskrona, har Meijert uttalt til Blekinge Läns Tidning.

Til digi.no forteller IT-politimannen at det finnes fem nærpolitiområder i hans distrikt hvorav kun én foreløpig er koblet til nettet. Meijert er oppkoblet hjemme med modem, men ikke på jobben.

Foreløpig.

- Jeg synes denne saken er blitt blåst veldig opp i media. Jeg hadde allerede søkt om oppkobling gjennom min sjef som igjen har gått videre oppover i systemet. Snart vil vi få Internett på arbeidet, sier han til digi.no.

Han innrømmer at den medieomtalte saken kan ha hjulpet til å aksellerere prosessen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra