JUSS OG SAMFUNN

Internettportal for leger

Selskapet WebMD skal bygge USAs ledende merkevare og internettportaltjeneste for leger. For å skaffe medlemmer, tilbyr de i oppstartsperioden en gratis PC til hver lege som knytter seg til nettverket, rapporterer industriattaché Jørgen André Nilsen fra San Francisco.

Jørgen André Nilsen
27. okt. 1998 - 08:31

WebMD ønsker å bli den ledende merkevare for online-tjenester for leger. På samme måte som man forbinder Amazon med bøker og Disney med underholdning skal man forbinde WebMD med medisinske tjenester, håper selskapets CEO, Jeff Arnold. WebMD ønsker å bli en portaltjeneste på Internett der ulike nyttetjenester for leger blir integrert.

Fra nyttår vil WebMD knytte sammen ulike sykehustjenester, helseforsikringssystemer og pasientjournaler i et land som preges av mange private aktører og ulike systemer. For eksempel vil det være mulig for WebMD via sine samarbeidstjenester å sjekke om en pasient har helseforsikring og å få utlevert journaler og prøveresultater som er tatt ved sykehus i USA.

Prisen for medlemskap er 25 dollar i måneden. For dette får legene også en virtuell sekretærtjeneste bestående av integrert talepostkasse, faks og ordinær e-post.

Det kanskje mest oppsiktsvekkende er at WebMD i sine markedsføringsplaner budsjetterer med hele 60.000 PC-er som skal deles ut til nye medlemmer. Dette håper selskapet skal bli tungen på vektskålen i forhold til de mange konkurrerende tjenestene som har dukket opp og som planlegges i dette nye milliardmarkedet. Så langt har WebMD fått 1500 leger som medlemmer og håper på 30.000 ved årets slutt. Selskapet har nå hentet inn 40 millioner dollar til sin "krigskasse" og blir av Wall Street-analytikere verdsatt til 250 millioner dollar.

WebMD vil også tilby videreutdanningskurs for leger og etter hvert skal det også bli opprettet en e-handeltjeneste. Denne vil gjøre det mulig for leger å bestille alt fra plastre til pacemakere, skal vi tro selskapets representanter. WebMD, som har base i Atlanta, er ikke alene i dette markedet. En av deres sterkeste konkurrenter blir California-baserte Healtheon som er Netscapes Jim Clarks siste start-up.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.