Intility har gode marginer på IT-drift

Tilbyr fastpris og lar likevel brukerne installere hva de vil. Det tjener de godt på.

Intility har gode marginer på IT-drift

Tilbyr fastpris og lar likevel brukerne installere hva de vil. Det tjener de godt på.

Intility er et IT-driftsselskap som ble startet opp i 2000 av Trygve Skibeli som kom fra IBM. Som så mange andre selskaper som ble startet på den tiden, har de vært gjennom tøffe perioder økonomisk. Nå går det imidlertid veldig godt.

I 2007 omsatte selskapet for 97,9 millioner kroner, ifølge Finansavisen. Det er en vekst på hele 30 prosent fra året før.

Få selskaper klarer kombinasjonen av å vokse kraftig og samtidig tjene gode penger, men det greide Intility i fjor. De leverte et overskudd på 16,2 millioner kroner, noe som gir en resultatmargin på hele 16,5 prosent.

- Det er tall vi helt klart er fornøyd med, sier Erik Bakkejord, administrerende direktør i Intility, til Finansavisen.

Det er ekstra imponerende med tanke på at IT-drift som regel er en del av IT-markedet med relavtivt små marginer.

I et tidligere intervju med digi.no, forklarte Trygve Skibeli hvordan de tenker og jobber. Han dro spesielt frem at de tilbyr kundene fastpris, selv om de lar brukerne installere hva de vil på maskinene.

– Vi mener vi er så gode på drift at vi håndterer også brukere som installerer i hytt og pine, og det gjør de, sier Trygve Skibeli, teknologisjef i Intility, til digi.no den gang.

Tallene kan kanskje tyde på at han har rett. Nå har Intility over 200 selskaper på kundelisten sin, og mer enn 5.000 brukere. De tror også at de vil klare å opprettholde den gode resultatgraden i tiden fremover.

- Marginbildet kommer til å ligge i det området vi ser nå. Det er blitt tatt store investeringer i selskapet, og fortsatt har det rent mer penger ut av selskapet enn det har kommet inn, sier Bakkejor, til Finansavisen.

Intility fikk tidlig penger fra ventureselskapet Northzone, og Eirik Bakkejor investerte også noen av pengene han tjente da han solgte seg ut av Stepstone.

    Les også:

Til toppen