"Into the Wardrobe"

Påsken er som den stille uken - en tid for refleksjon. Noen av tankene bør en kunne ta med seg til hverdagen etterpå. For Hjemmenetts Nina Furu er C.S.Lewis en forfatter som først og fremst innbyr til stille refleksjon.

"

C. S. Lewis er kanskje best kjent for barnebok-serien om eventyrlandet Narnia, der den første boken, "The Lion, the Witch and the Wardrobe" er en både fantasifull og gripende variasjon over Jesus-temaet; frelseren som dør for verdens synder.

Selv om Narnia-bøkene ble skrevet for barn, inneholder de mange fasetter og mange lag av forståelse som den mer erfarne leser setter pris på. Og C. S. Lewis etterlot seg naturligvis også en lang rekke bøker spesielt for voksne. Prøv for eksempel "The Screwtape Letters" som gjengir "brevvekslingen" mellom en erfaren, eldre demon og hans unge læresvenn i krigstidens London. Eller for den rene, logiske argumentasjon, uten skjønnlitterære omskrivninger: "Christian Reflections".

C. S. Lewis ville forresten fylt hundre år i år. Hans "offisielle" nettsted, "Into the Wardrobe", markerer dette med biografier, bilder, sitater og mye, mye mer. En fin innføring i et livsverk som kanskje mer enn noe annet har åpnet kristendommens mysterier for den vanlige mann og kvinne.
"

Til toppen