RESULTATERFINANS

Intra Media-sjef måtte gå etter millionoverskridelser

Mislykket oppkjøpsstrategi og et uheldig forsøk på å koordinere de ulike virksomhetsområdene har ført til betydelige overskridelser og et trist halvårsresultat for Intra Media AS. Administrerende direktør Roar Gruer, er nå bedt om å gå.

Eirik Flaa
4. aug. 1998 - 17:45

Før Merkantildata ble tatt over av Tom Adolfsen på siste del av 80 tallet, var selskapet en ruin. Merkantildata var en marginal aktør i norsk databransje og på nippet av økonomisk ruin under ledelse av Roar Gruer.

Fadesen i Merkantildata ble ikke slutten for Gruer, som den siste tiden har ledet selskapet Intra Media AS. Utilfredsstillende resultater førte imidlertid til at heller ikke dette gikk veien for den gamle ringreven.

- Jeg kan bekrefte at Gruer har fratrådt sin stilling. Resultatene ble ikke så bra som forventet, sier styreformann i selskapet, Martin Rytterager, til digi.no. Rytterager som nå er arbeidende styreformann, forteller at Gruer finansielt orienterte ledelse, ikke har gått etter planen.

- Gruer har ledet en konstellasjon som han skulle samordne, men har ikke klart den driftsorienterte delen, sier Rytterager.

Etter det digi.no erfarer har Intra Media levert elendige resultater for siste halvår, hvilket har resultert i at styret har tatt beslutningen om å kvitte seg med Gruer.

De dårlige resultatene var i stor grad drevet av kostnadsoverskridelser, som etter det digi.no forstår er i millionklassen.

Det siste halvåret har selskapet gjennomført to rettede emisjoner. Emisjonsbeløpene er ikke offentliggjort.

---------

(Les også presiseringen "Overskridelser skyldes inntektssvikt" i margen til høyre, red.anm.)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.