Introduserer WebIntelligence 2.5 i Norge

Component Software Norge presenterte i forrige uke en ny utgave av informasjonsportalen WebIntelligence.

Component Software Norge presenterte i forrige uke en ny utgave av informasjonsportalen WebIntelligence.

WebIntelligence 2.5 er ifølge Torstein Thorsen, teknologidirektør i Component Software Norge (CSN), et fancy grensesnitt mot forretningskritiske applikasjoner. Thorsen mener at brukerne ikke ønsker ett grensesnitt mot hver database i en bedrift, men heller et felles grensesnitt, en portal.

Truls Berg, administrerende direktør i CSN, sier til digi.no at 93 prosent av dataene som samles inn, ikke brukes i dette beslutningsarbeidet. Det er derfor viktig å finne fram til de dataene som er av betydning på en rask og enkel måte. Ifølge Berg er det dette CSN og WebWebIntelligence handler om.

Den største nyheten i WebIntelligence 2.5 er kanskje at klienten nå kan være nettleserbasert. Ved hjelp av ActiveX i Internet Explorer eller en plugin i Netscape, kan brukeren se rapportene WebIntelligence genererer. Serveren setter automatisk i gang hjelpere hvis klientprogramvaren ikke er riktig konfigurert.

WebIntelligence 2.5 tilbyr tre integrerte moduler for å kunne dekke ulike brukerbehov. Dette alt fra å kun lese rapporterter til å kunne gjøre egne spørringer og utføre analyser på dataene. Basismodulen InfoView gir brukerne en personlig rapportkatalog samt mulighet til å lese, oppdatere og skrive rapporter på weben. Reporter-modulen inkluderer spørrefunksjonaliteten, mens Explorer-modulen tilbys brukere som trenger maksimal analysefunksjonalitet.

Rapportene i WebIntelligence 2.5 oppdateres ved gitte tidspunkter, men det er også mulig å gjøre denne prosessen hendelsesstyrt, for eksempel at en ny ordre er registrert. Det er også mulig å sette i gang alarmer ved visse hendelser, for eksempel i det øyeblikket budsjettet er nådd.

WebIntelligence 2.5 vil bli tilgjengelig for Windows NT og Sun Solaris i løpet av juni. I andre halvår av 1999 vil produktet også bli tilgjengelig på HP-UX og IBM AIX.

Prisene vil først bli offentliggjort når produktene blir leveringsklare.

Til toppen