Introduserte Walkman-mobil med GPS

Sony Ericsson skal denne våren slippe en ny Walkman-mobil med mye funksjonalitet.

Introduserte Walkman-mobil med GPS

Sony Ericsson skal denne våren slippe en ny Walkman-mobil med mye funksjonalitet.

Sony Ericsson følger opp trenden fra i fjor hvor flere mobilleverandører utstyrte noen av sine toppmodeller med integrert GPS-mottaker og navigasjonsprogramvare. I går introduserte Sony Ericsson den nye Walkman-modellen W760.

Den nye mobilen, som riktignok først kommer på markedet i andre kvartal i år, vil leveres med GPS-mottaker og Wayfinder Navigator-programmet, som dog krever et abonnement. Mobilen er derimot også utstyrt med Google Maps Mobile, som kan benyttes fritt, men som krever tilgang til Internett. Mobilen har støtte for trebånds Turbo-3G, men etter alt å dømme ikke WLAN*, noe som gjør at kartnedlastingen raskt kan bli kostbar, ikke minst i utlandet.

GPS-en kan også knyttes til et mosjonsprogram som kalles Tracker, som kan fortelle brukeren hvor langt eller raskt vedkommende har løpt eller gått.

W760 er utstyrt med akselerometer, slik at blant annet skjermbildet tilpasses etter hvilken retning mobilen holdes, og avspilling av musikk kan kontrolleres ved hjelp av risting.

Mobilen støtter også TrackID, som gjør at mobilen kan identifisere musikk brukeren lytter til på den innebygde FM-radioen eller på et diskotek.

Mobilen leveres med flere 3D-spill, blant annet Need for Speed ProStreet. Den har en 2,2 tommers skjerm med oppløsning på 240 x 320 piksler, og leveres med et Memory Stick Micro minnekort på 1 gigabyte. Det tilgjengelige, interne minne er på inntil 40 MB.

W760 skal veie 103 gram og måler 103 x 48 x 15 mm. Den kommer i tre ulike farger og

Taletiden ved bruk av GSM er på inntil 9 timer (4 timer ved bruk av UMTS), mens standbytiden er på inntil 400 timer. Brukeren kan lytte til musikk i inntil 20 timer før batteriet må lades på nytt.

Sony Ericsson har ikke oppgitt informasjon om hva mobilen vil koste. Den vil dessuten kun bli tilgjengelig i utvalgte markeder.

* Det har senere vist seg at mobilen likevel har WLAN-støtte, selv om dette ikke var nevnt i de spesifikasjonen som ble sendt til pressen

Til toppen