Investér med Allah

Nå kommer den første portalen for deg som vil investere pengene dine i samsvar med Koranen.

Nå kommer den første portalen for deg som vil investere pengene dine i samsvar med Koranen.

Å investere sine surt ervervede kronasjer er ikke lett. Ikke når man både skal følge markedets luner og alskens hellige skrifter.

Det britiske nettselskapet Islamiq.com har lagt opp en nettjeneste for sine troende investorer, som vil bli rik uten å måtte risikere å komme i klammeri med selveste Allah.

Tjenesten skal vise frem skikkelige måter å investere på. Forskjellige metoder for å låne penger i henhold til Koranen og muslimsk lov er nøye forklart. Tjener man for mye kan man dessuten betale sin Zakat, eller muslimsk skatt, til gode formål.

I den muslimske verden er det ikke full enighet om hvordan man skal forholde seg korrekt til finanslivet og forskjellige finansielle instrumenter. Men den islamske pengetjenesten har alliert seg godt. Selskapet har flere høytstående muslimske leder i styre og stell. For eksempel er styrelederen høyesterettsadvokat i Pakistan. Selskapet har også rådgivningsråd med fremstående eksperter på penger og muslimske lover.

- Til nå har det muslimske samfunn vært tvunget til å bruke vanlige nettsider for å gjennomføre sine finansielle transaksjoner eller å få finansiell veiledning. Disse tjenestene følger ikke islamske verdier som muslimske investorer krever hvis han eller hun skal føle seg vel, forteller Dr. Hasnita Dato Hashim i en pressemelding. Han er administrerende direktør i det britiske nettselskapet.

Han fremholder at muslimske investorer sitter på mye penger. Andelen av muslimer på nett vokser også hurtig. Det er estimert at 94 millioner muslimer vil være på nett innen 2002.

Til toppen