BEDRIFTSTEKNOLOGI

Investerer 100 millioner i datasenter

Norske Intility opplever sterk vekst med IT-drift i skyen.

Intility fungerer som kundenes IT-avdeling. Tjenestene er levert sentralt fra datasentrene til Digiplex på Ulven og Rosenholm.
Intility fungerer som kundenes IT-avdeling. Tjenestene er levert sentralt fra datasentrene til Digiplex på Ulven og Rosenholm.
26. feb. 2014 - 12:57

Intility fungerer som IT-avdelingen til 350-400 virksomheter med drøyt 12.000 pc-brukere i Norge.

170 ansatte sørger for at hjulene går rundt. De tar driftansvaret og leverer en kombinasjon av fellesfunksjoner, herunder sikkerhet, epost, Sharepoint, Lync og så videre.

I økende grad drifter de også dedikerte servere for kunder med forretningapplikasjoner eller produksjonssystemer. Blant annet billettsystemet til Ruter, som er en av deres største kunder.

Det spesielle er at alt blir levert som skytjenester over internett. Kundene later til å like denne modellen. I flere år har de levert solide overskudd på flere titalls millioner. Det Oslo-baserte selskapet rundet i fjor 200 millioner kroner i omsetning for første gang.

Nå utvider de for å møte kundeveksten. En avtale om leie av plass i datsentralene til Digiplex er fornyet.

For Intility representerer utvidelsen en investering på 100 millioner kroner fordelt over fem år.

Andreas Hisdal er chief operating officer i Intility.
Andreas Hisdal er chief operating officer i Intility.

– Vi utvikler våre anlegg innenfor Digiplex sine hoveddatasentraler på Ulven og Rosenholm. Beløpet er en kombinasjon av investering knyttet til Digiplex-avtalen, men også investering i servere, lagringsplass og nettverk sentralt, sier viseadministrerende direktør Andreas Hisdal til digi.no.

På denne måten skal de ifølge ham være «helt teknisk på høyde» med alle andre som drifter systemer med særlig høye krav til tilgjengelighet og oppetid.

Intility har utviklet det de kaller en in-cloud-plattform hvor kundene i praksis leier virtuelle VMware-baserte servere på maskinvare (industristandard x86-rackservere) eid av Intility.

Antallet kvadratmeter de leier hos Digiplex øker ifølge Hisdal dramatisk gjennom den nye avtalen, uten at han kunne tallfeste dette nærmere. En annen måte å se veksten på er at de øker med anslagsvis 1500-2500 nye virtuelle servere årlig.

Fikk helsesjekk av Microsoft

Oppetid og tillit hos kundene er selvsagt alfa omega for en virksomhet som tar over kritiske IT-driftsoppgaver.

Da det gikk galt i fjor høst mistet 10.000 kunder tilgangen til alt.

– Vi må spørre. Har investeringen dere foretar nå noe med driftsutfallet dere opplevde i fjor høst å gjøre? Alt vi fikk vite den gangen var at en sentral autentiseringsløsning hadde sviktet.

– Nei. De to tingene har ikke noe direkte å gjøre med hverandre. AD-hendelsen var en separat hendelse, men vi er helt avhengig av å utvide datasenteret vårt i takt med vekst i antall kunder. Active Directory takler veldig mange flere elementer enn de vi har hatt, sier Andreas Hisdal.

Han ønsker ikke å gå i detaljer knyttet til hva som skjedde, men sier at de har gjennomført en omfattende helsesjekk i regi av Microsoft i etterkant. – Det har vært viktig for oss og alle våre kunder, sier Intility-direktøren.

Økonomisk har selskapet vært en suksesshistorie i lengre tid. Det siste regnskapet som er fremlagt fra 2012 viser en omsetning på 196 millioner kroner og et overskudd på nærmere 36 millioner kroner. Trenden over tid er meget solid.

Fjorårets tall er ikke klare ennå, men vekstraten er ifølge Hisdal i samme størrelsesorden som tidligere.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Da euroen kom til Trondheim
Da euroen kom til Trondheim

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.