BEDRIFTSTEKNOLOGI

Investerer 700 mill i gresk mobilnett

Telenor Invest vil investere 700 millioner kroner i det tredje greske mobiltelefonnettet. Avtalen betyr at Telenor kjøper 30 prosent i utbyggings og driftsselskapet Cosmoteog skal i tillegg delta som aktiv partner.

Frode Eriksen
18. apr. 1997 - 11:32

Det var Telenorstyret som tidligere denne uken bestemte seg for å inngå forhandlinger med det greske televerket (OTE) med sikte på deltagelse i Cosmote, selskapet som skal bygge ut og drive et mobilnett i Hellas basert på DCS-1800 standarden. Selskapet er etablert av OTE, som vil eie de resterende 70 prosent av selskapets aksjer.

- Vi er så godt som ferdige med forhandlingene i avtalen, sier administrerende direktør i Telenor Invest, Jan Edvard Thygesen til digi:tele. Han sier at en avtale blir signert rundt midten av mai.

Telenor betaler vel 700 millioner kroner for 30 prosent av aksjene i mobilselskapet som allerede er etablert. Selskapet skal bygge ut et nasjonalt nett og skal etter planen tjene penger etter fire år. Hellas har i dag en mobiltelefonpenetrasjon på 5,5 prosent og har fra før to mobiltelefonnett, begge basert på GSM 900 standarden.

Den første delen av mobilnettet ventes å være etablert innen et år. Opprinnelig var planene en åpning av den første delen av nettet i løpet av 1997 men siden hele prosjektet er forsinket med noen måneder blir også utbyggingen tilsvarende forsinket. Det er ennå ikke bestemt om det er Thessaloniki eller Athen som får det første operative nettet.

Telenor vil også få en av toppstillingene i mobilselskapet, men det er ennå ikke avklart hvem dette blir.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.