RESULTATERFINANS

Investerer i nok et amerikansk nettselskap

Russiske DST er tungt inne i Facebook, og kjøper seg kraftig opp i spillselskapet Zynga.

Mafia Wars er et av mange Zynga-spill som er populære på Facebook.
Mafia Wars er et av mange Zynga-spill som er populære på Facebook.
16. des. 2009 - 12:02

I mai i år tok selskapet bak det sosiale nettstedet Facebook i mot en kapitalinnsprøyting på 200 millioner dollar fra det russiske investeringsselskapet DST (Digital Sky Technologies).

Nå stiller DST seg i spissen for en gruppe investorer som går inn i det amerikanske nettspillselskapet Zynga med 180 millioner dollar. Pengene skal i hovedsak brukes til å få Zynga til å vokse fortere, samt til å bedre selskapets likviditet.

Zynga leverer mange av verdens mest populære nettspill, med spillere på Facebook og Myspace: Spill som FarmVille, Café World, Zynga Poker, Mafia Wars, YoVille og FishVille har til sammen i overkant av 230 månedlige brukere. Selskapet opplyser at 90 prosent av deres omsetning stammer fra salg av virtuelle varer i spillene.

Mafia Wars er et av mange Zynga-spill som er populære på Facebook.
Mafia Wars er et av mange Zynga-spill som er populære på Facebook.

25. november kom Zynga i søkelyset gjennom et massesøksmål der selskapet anklages for betalingssvindel. Saksøkerne sier de stadig ble lurt til å kjøpe abonnementer og virtuelle produkter, og at det ikke nyttet å trykke på angreknappen i bestillingsvinduet. Zynga tar seg betalt blant annet ved å belaste brukernes mobiltelefonkonto. (Se omtale i Business Week og The Telegraph.)

I en offisiell pressemelding sier DST-sjef Yuri Milner at deres investeringer i Facebook og Zynga «understreker vår oppfatning av at sosiale nettverk og sosial underholdning vil definere neste generasjons web.»

Blant dem som deltar i investeringen sammen med DST er Andreessen Horowitz (et investeringsselskap opprettet i juli 2009 av tidligere Netscape-gründer Marc Andreessen og Be Horowitz) og Tiger Global (et hedge fund ledet av New York-investoren Charles Payson «Chase» Coleman).

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.