Investerer tungt i alternative databaser

Hundrevis av millioner til åpen kildekode-selskaper.

Investerer tungt i alternative databaser
Investorer spytter store penger inn i både MongoDB og Neo4j. Bilde: PantherMedia/Filip Fuxa og digi.no

I løpet av den siste uken har de kommersielle selskapene bak de åpen kildekode-baserte databasesystemene MongoDB og Neo4j begge kunngjort store kapitalutvidelser. Felles for begge er at de ikke er klassiske relasjonsdatabaser.

MongoDB er en dokument-orientert NoSQL-database utviklet i USA. I desember hentet selskapet med samme navn inn 80 millioner dollar i frisk kapital fra ulike investeringselskaper og -fond. Til sammen har selskapet mottatt 311 millioner dollar fra investorer som har tro på selskapet og teknologien.

Selv om MongoDB er fritt tilgjengelig, har selskapet mer enn 2000 kunder, inkludert store aktører som aktører som Bosch, Expedia, Forbes og The Weather Channel.

– Markedet har nådd et vippepunkt hvor de fleste utviklere og IT-avdelinger innser at moderne applikasjoner ikke kan fortsette å bygges på relasjonsdatabase-teknologier, sier Dev Ittycheria, toppsjef hos MongoDB i en pressemelding.

– Vår investorer, som representerer noen av de smarteste og mest vellykkede teknologi-investorene i bransjen, forstår denne store, langsiktige trenden. Den nye kapitalen betyr at vi ytterligere kan akselerere leveransen av verdensledende DBMS-teknologi mens forretningen skaleres til å møte behovene til våre brukere og kunder globalt.

Neo4j

Bak den svensk-amerikanske databasen Neo4j står selskapet Neo Technology. Neo4j er en såkalt grafdatabase, som lagrer datastrukturer i grafer i stedet for i tabeller. Denne uken kunngjorde selskapet at det har hentet inn 20 millioner dollar i ny kapital fra både nye og eksisterende investorer. Selskapet oppgir at det vil bruke investeringene til å innovere videre med Neo4j-produktet, fremme vekst i åpen kildekode-fellesskapet, samt utvidet dets amerikanske og internasjonale fotavtrykk for å møte økt etterspørsel etter grafdatabaser.

– Det er to sterke krefter som driver veksten vår framover. Det ene er markedet generelle økning av bruk av grafdatabaser i næringslivet. Det andre er at Neo4j har bevist for markedet at den støtter oppgavekritiske applikasjoner på tvers av et bredt spekter av bransjer og funksjoner, sier Emil Eifrem, CEO og medgründer i Neo Technology.

Blant selskapets kunder og brukere nevnes blant annet Cisco, Ebay, Telenor og Walmart.

Les mer om: