KARRIERE

Investor ber Ballmer trekke seg

Greenlight Capitals mektige David Einhorn orker ikke mer «Baltus»-stil i Microsoft.

26. mai 2011 - 09:23

Det har lenget vært mumling blant Microsofts aksjonærer om at de fortjener mer enn toppsjef Steve Ballmer har vært i stand til å gi dem.

For ti år siden, da Ballmer tok over etter Bill Gate, var aksjekursen rundt 35 dollar. I dag er den i underkant av 25 dollar. De som hilste Ballmer velkommen med å kjøpe en aksjepost på 100.000 dollar, sitter i dag igjen med aksjer verdt 69.000 dollar.

investorkonferansen Ira Sohn i går, tok storaksjonær David Einhorn bladet fra munnen, og ba Ballmer trekke seg.

Einhorn leder det fem milliarder dollar store hedgefondet Greenlight Capital.

Ifølge Einhorn er Ballmers vedvarende tilstedeværelse en trussel mot Microsoft-aksjen. Ballmer «sitter fast i fortiden». Han står for «Charlie Brown management». (Charlie Brown er mobbeobjektet i tegneserien Peanuts, kjent i Norge som Baltus i Knøttene.) Han har dårlig grep om forskning og utvikling, og han har sløst bort milliarder av dollar på dårlig forskning og utvikling.

En grunn til at folk lytter til Einhorn, er at han i 2008 la ut, på den samme Ira Sohn-konferansen i mai, om Lehman Brothers’ overeksponering mot det han mente var en boligboble. Fire måneder seinere hadde det utenkelig skjedd: Lehman var konkurs.

Einhorn understreket at det er Ballmers ledelse som er problemet. Han mener Microsofts styrke i nettskyen er undervurdert og at avtalen med Nokia har et stort potensial, selv om Ballmer har latt Microsoft falle etter innen søk og sosiale tjenester.

Han beholder følgelig sine Microsoft-aksjer, og setter sin lit til at selskapets styre bytter ut sjefen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.