Investor vil ikke sprøyte flere millioner inn i Spray

Etter å ha sprøytet rundt 900 millioner svenske kroner inn i Spray-gruppen, slår Investor nå blåknute på slangen. Det er overhodet ikke aktuelt å drenere flere millioner inn i tapssluket.

Investor synes det nå begynner å lukte så dårlig av Spray (tidligere Spray Ventures) at det ikke er aktuelt å bruke et rødt øre mer på Internett-selskapet.

Nå i februar ba Spray sine eiere om å tilføre selskapet 20 millioner kroner i frisk kapital, men Investor betakket seg for å innfri sin andel av emisjonen, skarve 345.000 kroner, skriver Ekonomi24.

Investor nekter å kommentere E24s oppysninger. Det eneste Investors talsperson Fredrik Lindgren vil si er at "vi har en veldig liten eierandel og ingen representant i styret. Ut over det vil vi ikke kommentere denne saken."

I 1997 gikk Investor inn med en investering på fem millioner kroner i Spray-gruppens moderselskap. Før den siste emisjonsrunden kontrollerte Investor tre prosent av de stemmeberettigede aksjene i Spray. I dag er de 8637 aksjene verdt lommerusk (172.000 svenske kroner) sammenliknet med de gylne dotcom-dagene, da porteføljen var vurdert å være verdt 215 millioner kroner...

Men også det blir småpenger sammenliknet med de 900 millioner kronene som Investor satset i Sprays portalvirksomhet Spray Network (senere solgt til Lycos Europe). Spray Network eier blant annet norske Nettavisen og driver med innholds- og aksessvirksomhet, mens Spray AB fortsatt har investeringer i ulike medie- og IT-foretak.

Så sent som i januar i år gikk Investor inn med 50 millioner kroner. Samtidig hadde hele Investors eierandel i Lycos sunket i verdi til usle 100 millioner kroner, skriver E24.

Spray-sfærens moderselskap var tidligere storeier i Lycos Europe, men har fortløpende pøst ut aksjer for å betale gjeld. Den siste emisjonen på 20 millioner kroner behøves blant annet for å makte skattekrav på 109 millioner kroner som må gjøres opp i år. Ifølge E24 garanteres nyemisjonen av administrerende direktør Per Bystedt, og Spray ventes å offentliggjøre detaljer rundt den siste emisjonen i morgen.

Investor og andre aksjonærer som ikke gidder å være med på nok en millioninnsprøytning i Spray, må regne med å bli kraftig utvannet.

Til toppen