Investorene har skrudd igjen krana

Ventureselskapene har kuttet dramatisk i IT-investeringene.

Investorene har skrudd igjen krana

Ventureselskapene har kuttet dramatisk i IT-investeringene.

Ventureselskaper lever av å investere i teknologiselskaper med stort potensiale. De har mange selskaper i sin investeringsportefølje som feiler, men teorien er at de få som lykkes gjør det så godt at tapene på de andre dekkes inn.

Historisk har disse investeringsselskapene gjort det best når de har satset på nye selskaper som startes opp i bunnen av en bølgedal, men selv om de er såkalte risikoinvestorer har den pågående krisen gitt mange av de kalde føtter.

Tall fra VentureSource som CNet News har fått tilgang til viser at investeringene i IT-relaterte selskaper endte på 2,18 milliarder dollar i fjorårets siste kvartal. Det kan høres mye ut, men det er et fall på hele 40 prosent fra året før, og det er det laveste nivået på et helt tiår.

For året som helhet endte investeringene totalt på 11,64 milliarder kroner, ned 14,5 prosent fra året før.

At nedgangen er så kraftig, kommer ikke som en overaskelse på de som følger venturebransjen. Sequia Capital, en av de aller mest anerkjente ventureselskapene sendte sjokkbølger gjennom Silicon Valley-miljøet i fjor høst med sin beryktede R.I.P. presentasjon.

Det var en presentasjon de i i utgangspunktet ga til sjefene i selskapene de investerte i, men som raskt spredte seg på nettet. Den tok for seg den kommende utviklingen, og kom med klare råd om hva som burde gjøres. Ett av rådene var å kutte hardt og brutalt i bemanningen så raskt som mulig.

Sequoia Capital - Economic Crisis and Venture CapitalView more presentations or upload your own. (tags: investment financing)

Til toppen