Investorene stoler på Intel

Kursen på Intel aksjen har vært lite påvirket av feilen som var oppdaget i Pentium prosessoren. - Intel vil nok ri av stormen uten store problemer, sier Rana Mainee hos hovedkonkurrenten AMD til digi.no.

Kursen på Intel aksjen har vært lite påvirket av feilen som var oppdaget i Pentium prosessoren. - Intel vil nok ri av stormen uten store problemer, sier Rana Mainee hos hovedkonkurrenten AMD til digi.no.

Feilen i Pentium-prosessoren, som ble kjent sent fredag, har hatt liten effekt på kursutviklingen i Intel. Mandag opplevde aksjen ett fall på rundt 2 prosent, men nedgangen var drevet av den generelle nedgangen på de amerikanske børsene. Tirsdag tok imidlertid kursen seg noe opp, og den ligger nå bare en drøy prosent under fredagens sluttnotering.

Heller ikke hovedkonkurrenten AMD, tror feilen vil få særlige konsekvenser for Intel.

- Dersom selskapet håndterer feilen slik de har håndtert tidligere feil, tror jeg neppe dette vil føre til problemer for Intel, sier European Marketing Planning Manger i AMD, Rana Mainee, til digi.no. Han referer til feilen som ble oppdaget i Pentium 60 under introduksjonen av Pentium-prosessor-serien.

- Den feilen var meget alvorlig, og affekterte brukeren direkte. Likevel ble det ingen katastrofe for Intel, sier Mainee.

Feilen som nå er oppdaget i Intel-prosessoren rammer kun Pentium og Pentium MMX-prosessorene - ikke den nye Pentium II-serien. Heller ikke den "server-brikken" Pentium Pro ser ut til å rammes av feilen.

- Feilen er neppe alvorlig for den vanlige bruker, men for servere kan den være et alvorlig sikkerhetshull på lik linje med feilen som ble oppdaget i Internet Explorer, sier Mainee, som tror det i dag er rundt 100 millioner Pentium-maskiner ute på markedet. Per i dag er det imidlertid bare en liten andel av disse som benyttes i servere.

AMD holdet i likhet med Cyrix på å teste om en liknende feil kan gjøre seg gjeldene i deres Pentium-konkurrenter K6 og M2. Testene er ikke ferdige, men ifølge Mainee tyder alt på at problemet ikke eksisterer for AMD-prosessorer.

Til toppen