RESULTATERFINANS

Investorer får erstatning etter dotcom-haussing

Haussingen av World Online var ulovlig, ifølge retten. Men gründer Nina Brink ble frikjent, igjen.

19. des. 2003 - 09:52

Midt under det verste dom.com-trykket ble det nederlandske internettselskapet World Online solgt inn på børs til høye priser. En ny dom i Nederland har tilkjent investorer, som i 2000 kjøpte altfor dyre aksjer i World Online, erstatning, skriver Computerworld Danmark. Erstatningsbeløpet er ennå ikke fastsatt.

Tiscali, som senere kjøpte World Online, må sannsynligvis betale ut beløpet til investorene.

Det var i 2000 at de opprinnelige eierne i World Online fikk inn selskapet på børsen med en prising på rundt 91 milliarder kroner. For disse aksjene betalte investorene et kontantbeløp. Få måneder senere kjøpte italienske Tiscali det nederlandske selskapet for 26 milliarder kroner. Denne handelen ble imidlertid kun gjort i aksjer.

Investorene har reagert over at World Online-aksjene falt kraftig med en gang aksjehandelen startet i aksjemarkedet. De mener at ledelsen hadde pumpet verdiene opp til kunstig høye nivåer, noe som førte til at investorene anla en sak mot World Online.

Ifølge Tiscali skal imidlertid investorene kun ha fått gjennomslag for ett av punktene i sin sak. Opprinnelig var saken bygget opp på 25 forhold. Tiscali vil trolig anke saken til en høyere domstol.

Retten slår også fast at det ikke var noe galt i prospektet som ble utarbeidet samtidig med børsintroduksjonen. Prospektet ble utarbeidet av investeringsbankene ABN Amro og Goldman Sachs.

Heller ikke den tidligere sjefen i World Online, Nina Brink, ble dømt for å gjort noe ulovlig. Brink lempet ut sine World Online-aksjer, som sto for 10 prosent av selskapet, så fort selskapet var notert på børsen. I 2001 ble hun anklaget for innsidehandel. Også da ble hun frikjent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.