Investorer kjøper seg inn i Visma: Verdsettes til 215 milliarder kroner

Rundt 20 internasjonale investorer kjøper seg inn i det norske programvareselskapet Visma, som dermed verdsettes til en samlet verdi av 19 milliarder euro, tilsvarende 215 milliarder kroner.

Konsernsjef Merete Hverven i Visma sier hun er stolt over tillitserklæringen.
Konsernsjef Merete Hverven i Visma sier hun er stolt over tillitserklæringen. Foto: Visma
21. des. 2023 - 14:10

De rundt 20 nye aksjonærene investerer til sammen over én milliard euro. Dette verdsetter Visma til 19 milliarder euro, 214 milliarder kroner etter dagens valutakurs.

Blant de nye aksjonærene er Altaroc, Jane Street, NPS og NYC Retirement System, skriver Visma i en pressemelding.

I tillegg vil flere eksisterende aksjonærer, inkludert majoritetseier eierfondet Hg, øke sine netto investeringer i selskapet.

– Vi er stolte over å motta denne nye tillitserklæringen fra Hg og andre ledende investorer i en transaksjon som bekrefter vår fantastiske utvikling og positive utsikter. Visma leverer de digitale verktøyene som virksomheter trenger for å drive effektivt, innovere og forbli konkurransedyktige, sier konsernsjef Merete Hverven i Visma i meldingen.

Store verdier

Etter fradrag for den rentebærende gjelden i selskapet på 29 milliarder kroner betyr det at Vismas egenkapitalverdi settes til 187 milliarder kroner, skriver Finansavisen. Det er bare Equinor og DNB som er mer verdt enn det på Oslo Børs.

Visma er i dag det største privateide programvareselskapet i Europa. De har en bred portefølje både når det gjelder næringer og type systemer, og er store på offentlig sektor.

Standardiserte produkter

Konsernet har virksomhet i 28 land og har flere enn 15.000 ansatte, opplyser de i meldingen. I løpet av de siste to årene har selskapet ekspandert til Frankrike, Tyskland, Portugal, Peru og Island. 

Samtidig har salg av virksomhetene innen IT consulting og infrastrukturtjenester i 2022 ytterligere fokusert selskapets forretningsmodell på standardiserte SaaS-produkter (Software as a Service) til privat og offentlig sektor, skriver Visma.

Visma solgte i fjor IT-konsulentvirksomheten til private equity- og investeringsrådgivningsselskapet CVC Capital Partners, og den ble videreført som det nye selskapet Twoday.

OSLO 20240410Digital EuropeDigitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung.
Les også

Ber offentlig sektor sørge for at enpersonsforetak ikke ekskluderes

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.