Investorer starter budkamp om Tandberg

Flere internasjonale bud skal være på bordet for den norske leverandøren.

Investorer starter budkamp om Tandberg
(Bilde: Tandberg)

Flere internasjonale bud skal være på bordet for den norske leverandøren.

Oslo (NTB): Det børsnoterte selskapet Tandberg lokker flere investorer, og investeringsselskapet Silver Lake skal ifølge Dagens Næringsliv være villig til å betale over 14 milliarder kroner for videokonferanseselskapet.

I forrige uke uttalte Tandberg-ledelsen at den er i forhandlinger med et utenlandsk oppkjøpsfond, og at forhandlingene kan lede fram til et bud. Både navn på den potensielle kjøperen og prisnivået ble holdt skjult.

Men ifølge Dagens Næringsliv tyder alt på at det er investeringsselskapet Silver Lake som ønsker å kjøpe Tandberg. Silver Lake har kontorer i USA og Storbritannia og eier fra før teknologiselskapet Avaya.

Ifølge avisen har det over lengre tid vært kontakt mellom Tandberg-styret og ledelsen i Silver Lake. Selskapet skal være villig til å betale rundt 125 kroner per aksje. Avhengig av utfallet kan budet verdisette Tandberg til 14-15 milliarder kroner.

Samtidig er et annet stort oppkjøpsfond i ferd med å utarbeide et konkurrerende bud, skriver DN. Navnet på aktøren er ikke kjent.

    Les også:

Til toppen