IT-NORGE

Inviterer IT-topper til «mini-møter»

Trond Giske møter IT-bransjen.

Næringsminister Trond Giske (ap) har invitert en rekke IT-topper til korte "minimøter"; noen minutter der de kan fortelle om sitt syn på norsk næringsliv - og hvordan det bør se ut i årene som kommer.
Næringsminister Trond Giske (ap) har invitert en rekke IT-topper til korte "minimøter"; noen minutter der de kan fortelle om sitt syn på norsk næringsliv - og hvordan det bør se ut i årene som kommer. Bilde: Per Ervland
10. apr. 2013 - 08:05

Rett før påske fridde Rigmor Aasrud til IT-bransjen, da hun la frem strategien Digital Agenda på et møte i regi av IKT-Norge. Nå er det næringsminister Trond Giske som frir til bransjen.

I forbindelse med at regjeringen lanserer en egen næringsmelding til Stortinget, noe som ikke har skjedd på 15 år, skal Giske samle på innspill fra bedrifter over hele landet. Kommende fredag er det IT-bransjen som står for tur.

En rekke bedrifter er da invitert på «samråd» i Oslo, og flere vil få såkalte «minimøter» med statsråden. Som Næringsdepartementet skriver selv i en melding til media: «Noen minutter til å fortelle om deres utfordringer og forslag til løsninger.»

– Viktigere enn å spå hva som vil skje, er at næringspolitikken er utformet slik at norsk økonomi står rustet til å takle endringene som vil komme, sier Giske meldingen.

Stortingsmeldingen vil blant annet gi en oversikt over norsk næringsliv i dag. Det vil også bli en gjennomgang av næringspolitikken som føres og som støtter opp om fremtidig høy verdiskapingsevne i norsk økonomi.

IT-sektoren føler seg, ofte med rette, stemoderlig behandlet i møte med styresmaktene.

Bransjen er den tredje største i Norge. Det jobber flere i IT-sektoren enn det gjør i fiskeri og landbruk – til sammen.

Dessuten: Hver og en IT-arbeidsplass genererer verdier for 1 million kroner hvert år. Det er 50 prosent mer enn gjennomsnittet. Men det tilhører sjeldenhetene at topp-politikere, som ikke har direkte med IT-sektoren å gjøre (som Rigmor Aasrud) setter seg ned med bransjens aktører.

Trond Giskes møte med IT-sektoren er arrangert i samarbeid med IKT-Norge.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.