Inviterer til fjernstyring av PC over epost

Inviterer til fjernstyring av PC over epost

Firemanns-bedriften Inbis gjør det enkelt å la andre fjernstyre PC-en din.

I Kristiansund sitter fire personer i et lite norsk teknologiselskap som heter Inbis.

De har laget et system som lar kundene sende en invitasjon til personer de ønsker å dele skjermbildet fra PC-en med. Brukerne som mottar en slik epost blir sendt til en nettside, der en Java-applikasjon drar opp et nytt skjermbilde som viser avsenderens desktop.

Slike systemer er i utgangspunktet intet nytt. Systemer som lar brukerne fjernstyre skjermen, samt mus og tastatur, til en annen PC har eksistert i mange år. Det som gjør Invitt unikt, er at den ikke krever noe som helst installert hos personen som skal fjernstyre avsenderen, og at den er integrert med epost på en enkel og lettforståelig måte.

- Du sender en e-post til den du snakker med, og sekunder senere sitter begge ved din pc, med hver deres mus om du vil, sier Remi Hope, markedsansvarlig i Inbis.

Brukerne kan sende ut invitasjoner til opptil seks personer som samtidig kan se skjermbildet til avsenderen. Avsenderen bestemmer om de inviterte brukerne skal få lov til å styre mus og tastatur, eller om de bare skal få se hva som foregår.

I digi.no's uformelle lille test kom det også frem en kjekk liten funksjon i systemet. Vi ble invitert til å fjernstyre avsenderens maskin og fikk tilgang til også å styre mus og tastatur. Da vi spøkefult svingte musen over mot avsenderens epostprogram, og truet med å avsløre hemmeligheter, tok vedkommende over muskontrollen og overstyrte våre musebevegelser. Det fungerte elegant og uten at det påvirket brukeropplevelsen.

- Vi har skaffet oss brukere over hele verden, og tilbakemeldingene fra markedet har vært entydig positive, sier Hope.

Selv om utviklerne har utviklet tjenesten i Java, er Invitt-systemet foreløpig ikke tilgjengelig for avsendere som sitter på en maskin med Linux eller Mac. Disse kan imidlertid motta eposten, som Inbis kaller en invitt, for å fjernstyre eller se skjermen til avsenderen.

Selskapet leverer tjenesten som et abonnement. Det koster 245 kroner for en måned per enkeltbruker, eller 795 for et års abonnement. I utgangspunktet er tjenesten rettet mot enkeltpersoner, men de lisensierer den også ut på bedriftsbasis.

Tjenesten så dagens lys første gang i 2005, men den har foreløpig ikke generert de helt store inntektene. i 2006 omsatte Inbis for 891.000 kroner og ble sittende igjen med et underskudd på 248.000.

Selskapet har imidlertid ambisjoner om å løfte seg opp internasjonalt nå som norske kunder har gitt gode tilbakemeldinger. Lokale investorer skal også ha gått inn med penger for å finansiere en internasjonal satsning.

- Drøyt halvparten av dagens kundegrunnlag er i Norge. Etter en innsats mot det norske markedet vil Inbis satse mot Storbritannia, Spania og Tyskland. Tjenesten er i dag tilgjengelig på norsk og engelsk og lanseres på spansk og tysk i løpet av høsten, forteller inbis til digi.no.

Her kan du lese mer om Invitt-tjenesten, og teste det ut gratis i en uke.

Til toppen