KARRIERE

Inviterer til konkurranse «Drømmeapp»

IKT-Norge stiller med premier i en idétevling for ungdom.

IKT-Norge har lagt ut denne plakaten om konkurransen på Facebook.
IKT-Norge har lagt ut denne plakaten om konkurransen på Facebook.
15. feb. 2012 - 14:58

I forbindelse med EU-initiativet E-Skills Week i slutten av mars lanserer IKT-Norge en konkurranse for ungdom under 20 år, kalt Drømmeappen.

Hensikten med E-Skills Week er å fortelle unge mennesker hvordan de kan bruke sin interesse og kompetanse innen IT til å fremme jobb og karriere. Kampanjen viser blant annet til en undersøkelse gjennomført av CompTIA, der det avdekkes at et flertall av europeiske studenter risikerer å falle i kategorien «MEMO» – «motivated, educated and missing out» – det vil si motiverte og velutdannede som faller utenfor, fordi de mangler kunnskap om hvilke muligheter de har og hvordan de skal nå fram til dem.

IKT-Norge har tatt på seg ansvaret for et prosjekt i Norge, som går ut på å utfordre ungdom til å tenke kreativt rundt IT ved å delta i en Facebook-konkurranse kalt Drømmeappen.

Konkurransen fordrer ikke ferdige apper, men ideer. Deltakere sender inn ideer til apper de mener vil slå an. Fem finalister inviteres til en helg i Oslo sammen med en utvikler, en designer og en gründer, for å få ideen utviklet til prototyp. Blant disse kåres en vinner som i tillegg får 10 000 kroner i startkapital og hjelp til å få ferdigutviklet appen.

Konkurransen starter i dag, 15. februar, og går til 23. mars. Ungdom under 20 pr kan delta. Det forutsettes ikke forkunnskaper innen IT eller programmering.

– Europa og Norge trenger flere kloke hoder som kan IT. 90 prosent av jobber i EU vil kreve digitale ferdigheter innen 2015. Å øke folks kompetanse og interesse for IT er sannsynligvis det smarteste Norge kan gjøre for å styrke sin totale konkurransekraft, sier Liv Freihow, direktør for myndighetskontakt i IKT-Norge.

I tillegg til Drømmeappen, har unge bosatt i Norge også anledning til å delta i EUs egen konkurranse Project Passion. Aldersgrensen her er 18 til 26 år. Premiepotten består av penger – opptil 2 150 euro – og produkter som Kinect, Xbox og Nokia Lumia. Konkurransen består i å lage en eller annen form for digitalt innhold med budskap knyttet til ungdom og IT-ferdigheter. Fristen for denne konkurransen er 4. mars.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.