BEDRIFTSTEKNOLOGI

Iomega plusser på Zip-drevet

Selskapet har lansert ZipPlus, en oppgradering av det opprinnelige Zip-drevet som er solgt i mange millioner eksemplarer verden rundt. Forbedringer gjør produktet både raskere og mer brukervennlig.

Jens Kanden
19. nov. 1997 - 11:38

Iomega har hørt på kundene, for selv om produkter har vært meget godt mottatt, har det vært forbedringer brukerne har ønsket - og nå fått.

Zip-drevet er meget fleksibelt, men nokså tregt. Selskapet hevder at ZipPlus-drevet har en gjennomsnittlig overføringshastighet som er opptil dobbelt så rask som Zip-drevet, selv om maks overføringshastighet er den samme som før. Det er opp til 50 ganger raskere enn det gode gamle floppydrevet ved lagring og åpning av filer i Windows 95.

ZipPlus er - motsetning til Zip - kompatibel med både SCSI- og parallellutganger. Teknologi som automatisk oppdager hva slags utgang ZipPlus-drevet er kobelt til gjør dette mulig. Dette gjør det meget enkelt å bruke samme ZipPlus i både Windows 95- og Mac OS-miljøer.

En ny enkel og lett strømplugg (drøyt 100 gram) har tatt over for den gamle store strøm adapteren. Det er et viktig poeng for folk som tar med seg drevet overalt. Strømfosyningen er autodetekterende slik at den kan plugges i strømforsyninger som varierer fra 100 - 240 volt - et kjempepluss ved reising.

ZipPlus har en av/på-knapp som lar en bruker slå av drevet når det ikke er i bruk. Dette sparer både strøm og levetiden på selve mekanismen. Den gamle versjonen hadde ingen av/på knapp og lyste alltid grønt som en påminnelse om det.

Iomega har også plusset på drevet ved å bunte en samling programmer på en CD-ROM-plate:

  • ImageAxs er et kartotekprogram til multimediafiler, bilder, lyd, og film.
  • Adobe PhotoDeluxe kan brukes til å manipulere bilder og lage private fotoalbum.
  • DataViz' Web Buddy lar deg laste ned nettsider og informasjon på en Zip-diskette og lese innholdet når man ikke er koblet til nettet.
  • Recordit - Lag din egen hit-musikkdiskette eller lagre timesvis med diktert informasjon - alt med et enkelt museklikk.
  • PictureWorks' Netcard lar deg friske opp e-post med bilder, film eller lyd.
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.