Iomega satser på ekstern SATA

Iomega satser på ekstern SATA

Iomega har byttet ut Firewire-grensesnittet med eSATA på selskapets nyeste, eksterne harddisk.

Iomega lanserte i forrige uke en ny, ekstern harddisk. Det spesielle med denne modellen, er at den leveres med eSATA-grensesnitt, i tillegg til USB 2.0-grensesnitt. Tidligere har de fleste leverandører av eksterne harddisker levert slike produkter med enten bare USB 2.0-grensesnitt eller både Firewire-grensesnitt og USB 2.0.

Fordelen med eSATA-grensesnittet er at det støtter betydelig høyere samlet båndbredde enn både USB 2.0 og Firewire 800. Hver for seg kan ikke harddiskene utnytte denne kapasiteten, men kobles flere harddisker samtidig til grensesnittet, vil de sammenlagt kunne dra nytte av større deler av båndbredden på 1500 Mbit/s. Internt er produktet basert på SATA-grensesnittet.

Iomegas nye harddisk, Desktop Hard Drive eSATA/USB 2.0 320 GB, er laget for å kunne stables. Harddiskkabinettene skal også være mindre i størrelsen enn andre, tilsvarende produkter.

Iomegas nye produkt leveres med et eSATA-kabel og et PCI-kort for montering i stasjonære PC-er som ikke har støtte for eSATA fra før. De fleste hovedkort har bare støtte for intern tilkobling av SATA-enheter.

Harddisken rommer som navnet forteller 320 GB med data. Anbefalt utsalgspris i USA er 240 dollar. Selskapet tilbyr også en versjon med 250 GB lagringsplass. Denne har en veiledende pris på 230 dollar.

Til toppen