iOS-enheter overbelaster Exchange Server

Apple lover at en feilfiks snart er klar.

iOS-enheter overbelaster Exchange Server
Apple lover en snarlig oppdatering til iOS 6.1, etter at det har blitt oppdaget flere til dels alvorlig feil i programvaren. Bilde: Bloomberg/All Over Press

Apple har bekreftet og identifisert en feil i iOS 6.1 ved synkroniseringen av kalenderføringer mot Microsoft Exchange Server. Feilen kan oppstå dersom man som bruker gjør et unntak fra en periodisk kalenderbegivenhet. Dette kan føre til at enheten begynner å utveksle overdrevent store mengder datatrafikk med Exchange Server 2010 SP1 eller nyere, eller med Microsoft Exchange Online (Office365). Dette kan resultere i at iOS-enheten blir blokkert av serveren.

Apple beskriver et unntak som en endring til et enkelttilfelle av en repeterende kalenderoppføring.

Apple lover at en feilfiks vil gjøres tilgjengelig i en kommende programvareoppdatering. I mellomtiden bes brukerne unngå å gjøre slike unntak.

Brukere som opplever det nevnte problemet, bes følge oppskriften er oppgitt nedenfor:

Go to Settings > Mail, Contacts, Calendars

Select the Exchange account from your Accounts list.

Turn the switch for Calendars to OFF.

Wait ten seconds.

Turn the switch for Calendars back to ON.

Microsoft har kommet med råd Exchange-administratorer som opplever disse problemene. Blant de mulige tiltakene er å blokkere iOS-enhetene helt.

iOS 6.1 inneholder forøvrig også en sårbarhet som gjør det mulig for uvedkommende å få tilgang til telefoni-appen og det den tilbyr at tilgang til brukerdata, uten at man behøver å måtte låse opp hele telefonen. Apple lover å fikse dette også i en kommende oppdatering. Flere detaljer finnes her.