TELEKOM

IP-telefon med dingsefaktor

Ciscos nye modell har både musikk, bilder og RSS.

Ciscos IP-telefon SPA525G har både nyttige og underholdende funksjoner.
Ciscos IP-telefon SPA525G har både nyttige og underholdende funksjoner.
4. feb. 2009 - 11:48

Bordtelefoner til kontorer er tradisjonelt kjipe og uinteressante saker. Cisco, som har lang erfaring med å levere IP-telefoner til bedriftsmarkedet, har nettopp lansert en modell som kan appellere til, eller vekke, dingsinstinkter hos brukerne.

I det ytre er det lite som skiller SPA525G fra Ciscos øvrige IP-telefoner. Ifølge Hans-Petter Nygård-Hansen i Cisco Norge stammer produktet fra Linksys, et selskap som var primært innrettet mot hjemme- og SMB-markedet, og som Cisco kjøpte i 2003. Det kan forklare at SPA525G framstår som mer leken enn for eksempel SPA-9xx-telefonene.

Cisco har sin egen protokoll for IP-telefoni, SPCP. Den nye modellen støtter både den og den åpne standarden SIP, og kan følgelig brukes mot både SIP-baserte og SPCP-baserte telefonsentraler.

Telefonen kan koples til trådløse IP-nett, der den støtter sikkerhetsstandardene WEP, WPA og WPA2. Den kan videre koples til vanlig kablet Ethernet, alternativt Ethernet med strømforsyning («PoE» eller «power over Ethernet»), og kan fungere som svitsj, for eksempel mot en pc på samme pult.

I tillegg til vanlig utgang til headset, har apparatet Bluetooth med tanke på trådløse headset fra leverandører som Plantronics eller Jabra. SPA525G skal være markedets eneste IP-telefon med innebygget støtte for Bluetooth.

Ciscos IP-telefon SPA525G har både nyttige og underholdende funksjoner.
Ciscos IP-telefon SPA525G har både nyttige og underholdende funksjoner.

Fargeskjermen brukes ikke bare til å formidle og styre tjenester. Det er lagt inn en RSS-leser, med tanke på å hente inn nyheter, værmeldinger og slikt. Det er også lagt inn programvare som gjør telefonen i stand til å vise bilder og spille musikk i MP3-format. Det forutsetter at bilder og musikk ligger på en USB-minnepinne: IP-telefonen har USB 2.0-utgang.

Andre funksjoner er blant annet kontaktliste, oppringer-ID, konferanser og høyttaler. Apparatet kan betjene opptil fem telefonlinjer, og kan sette over samtaler.

En av fordelene med IP-telefoner framfor tradisjonelle kontortelefoner er at en konfigurert IP-telefon kan fritt flyttes fysisk omkring i nettverket: Bytter man kontorplass, er det bare å ta telefonen med seg og kople den til nettverket for å få de samme tjenestene og funksjonene som før.

Listepris eks mva for SPA525G er 2 499 kroner.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.