IP-telefoni løfter Cisco Norge

Cisco Norge-sjef Jørgen Myrland fikk en rekordartet salgsvekst innen IP-telefoni i året som gikk.

Cisco Norge-sjef Jørgen Myrland fikk en rekordartet salgsvekst innen IP-telefoni i året som gikk.

Cisco Norge melder om kraftig forbedrede resultater, og det skyldes ikke minst en særdeles kraftig vekst innen IP-telefoni det siste halvåret.

I går kveld la Cisco Systems tall for det regnskapsmessige året 2003/2004. Se artikkel: Salget til værs, men kursen faller

I Norge hadde Cisco Systems en omsetningsvekst på over 40 prosent i året 2003/2004 sammenlignet med året 2002/2003. Innen IP-telefoni var salgsveksten på hele 96 prosent i 2003/2004 forhold til forrige regnskapsmessige år.

- Cisco Norge kan også dette kvartalet vise til en sterkere prosentvis vekst enn vårt moderselskap. Den sterke salgsøkningen innen teknologiområdene IP-telefoni og sikkerhet medfører at den samlede lokale veksten innen såkalt Advanced Tech, der tradisjonell ruter- og svitsjprodukter holdes utenfor, er på over 80% for året som gikk, sier adm. dir. Jørgen Myrland i Cisco Systems Norge.

Særlig det siste kvartalet var bra for Cisco Norge, hvor selskapet kunne vise til en vekst på over 160 prosent innen IP-telefoni og sikkerhet.

- Et klart utviklingstrekk er at både bedriftsmarkedet og aktører i offentlig sektor er flinkere til raskt å utnytte mulighetene som åpnes gjennom sikre, IP-baserte løsninger som bidrar til økt produktivitet og verdiøkende tjenester, sier Myrland.

Cisco Systems er verdens største leverandør av produkter og løsninger til lokale nett og Internett globalt. Selskapet har nærmere 35 000 ansatte fordelt over hele verden. I Norge arbeider litt over 50 personer med salg og markedsføring av selskapets produkter.

Til toppen