IP-telefonigigant etablerer seg i Oslo

IP-telefonigigant etablerer seg i Oslo

En internasjonal størrelse innen IP-telefoni, Avaya, skal gjøre våre valgmuligheter enda rikere.

Lille Norge har i dag over 80 IP-telefonitilbydere, og Post- og teletilsynet har tidligere uttalt at det ikke vil være rom for alle.

    Les også:

Nå kommer det likevel enda en: Avaya melder at de har åpnet et kontor i Oslo.

Avaya hevder å være verdens største IP-telefonileverandør, med det profesjonelle markedet som målgruppe. De har designet og implementert kommunikasjonsløsninger for over en million virksomheter av alle størrelser over hele verden, blant annet over 90 prosent av bedriftene på Fortune 500-listen. Selskapet er sprunget ut av Lucent, og har følgelig opphav i AT&T.

— Avaya ønsker å videreføre suksessen til Norge. Den sterke veksten innen IP-telefoni løsninger i Norge gjør dette til et attraktivt marked, sier Lars Steen Jørgensen, nordisk sjef for Avaya.

Han mener det finnes store muligheter ettersom det nordiske markedet er kjent for sin evne til å tidlig omfavne ny teknologi. De fleste analytikere peker på at 2007 blir året hvor denne teknologien virkelig får fotfeste, og utkonkurrerer de mer tradisjonelle løsningene.

For IP-telefoni har ennå ikke tatt helt av mot bedriftsmarkedet i Norge. Avaya mener å skille seg fra konkurrentene ved å integrere ulik funksjonalitet og applikasjoner, øyeblikksmeldinger og talekommunikasjon i en enhetlig plattform.

For å lykkes med satsningen i Norge vil Avaya fokusere på å bygge en sterk kanal med forhandlere som har den nødvendige erfaringen og kunnskapen. Avtaler med Mitec og Data Equipment er allerede på plass. Mitec er valgt som distributør av Avayas SMB-produkter. For å dekke markedet for større virksomheter vil den eksisterende avtalen med Data Equipment videreføres.

Til toppen