iPad blir utsatt

Den internasjonale lanseringen lar vente på seg.

Ingen tør spå når iPad blir lansert i Norge. Her vårt eksemplar, som er kjøpt i USA.
Ingen tør spå når iPad blir lansert i Norge. Her vårt eksemplar, som er kjøpt i USA. (Bilde: Marius Jørgenrud)

Den internasjonale lanseringen lar vente på seg.

Nordmenn som drømmer om å kjøpe iPad her til lands (til anstendige priser) må smøre seg med tålmodighet.

Apple kunngjør nå at den bebudede internasjonale lanseringen er utsatt.

Det svært så omtalte nettbrettet ble lansert i USA for snart to uker siden. Og det er salgssuksess i det hjemlige markedet som «får skylda» for at andre land nå må vente.

- Selv om vi leverte over en halv million iPads den første uken, så er etterspørselen langt større enn ventet, uttaler selskapet.

Videre forventer Apple at etterspørselen vil være større enn de makter å dekke i de kommende ukene.

De skal også ha mottatt «et større antall» forhåndsbestillinger av modellen med 3G-mobiltilknytning, som skal være leveringsklar i USA fra slutten av april.

- Dette gjør at vi har tatt den vanskelige beslutningen om å utsette den internasjonale lanseringen med én måned, til slutten av mai.

Opprinnelig var planen at iPad skulle lanseres internasjonalt i slutten av april. Dette gjelder land som Tyskland, Frankrike, England, Australia, Canada, Spania, Sveits og Japan.

Det er fortsatt ingen som tør spå når Apples nettfjøl kan kjøpes i norske butikker. Produktet selges av enkelte her til lands, men dette er såkalte gråimporterte enheter som selges til urimelig høye priser.

Apple sier at de internasjonale prisene vil bli offentliggjort den 10. mai. På samme dag skal det åpnes for forhåndsbestillinger.

    Les også:

Til toppen