FORBRUKERTEKNOLOGI

- iPad halverer laptop-salget

Nå rydder USAs største el-butikkjede plass til nettbrett.

17. sep. 2010 - 11:31

USAs største elektronikkforhandler opplever svikt i etterspørselen etter bærbare PC-er.

Grunnen? Folk kjøper heller iPad, ifølge butikkgiganten Best Buy.

Kjeden merker en tydelig dreining mot økt salg av leseplater, nettbrett og smarttelefoner i siste kvartal. Dette går på bekostning av etterspørselen for tradisjonelle salgssuksesser som store flatskjermer og datamaskiner.

- iPad har halvert salget av bærbare PC-er, sier Best Buy-toppsjef Brian Dunn til Wall Street Journal.

På forhånd har det vært ventet at iPad og andre nettbrett vil spise av markedet for bærbare, men da fortrinnsvis netbooks. At Apples fjøl kanibaliserer så mye som halvparten av markedet for alle bærbare pc-er må sies å være svært oppsiktsvekkende.

Etterspørselen får nå følger for hvor fremtredende plassering Apples nettbrett får i butikkjedens lokaler. I forkant av det lukrative julegavesalget skal Best Buy også rydde mer plass til fordel for Amazons lesebrett Kindle, ifølge WSJ.

Best Buy kunngjorde tidligere denne uken at de utvider iPad-salget til samtlige av kjedens nesten 1100 butikker i USA.

De oppgir ikke antallet solgte produkter i de ulike kategoriene. Totalt forventer Best Buy å omsette varer for 52 milliarder dollar inneværende år.

Apple oppga i juli at de hadde solgt 3,3 millioner iPad siden lanseringen i påsken. Det er foreløpig deres siste offisielle salgstall. Brettet er ennå ikke offisielt tilgjengelig i Norge, men mange forventer en norgeslansering i november. At siste versjon av iOS, altså 4.2, kommer med støtte for norsk språk styrker denne antakelsen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.