BEDRIFTSTEKNOLOGI

iPad øker produktiviteten

Citrix-undersøkelse om nettbrett på jobben.

Kan iPad hjelpe deg å gjøre en bedre jobb? Her statsminister Jens Stoltenberg under en pause på flyplassen i New York i april i år.
Kan iPad hjelpe deg å gjøre en bedre jobb? Her statsminister Jens Stoltenberg under en pause på flyplassen i New York i april i år. Bilde: Foto: Flickr/Statsministerens kontor
15. des. 2010 - 13:47

Mange arbeidsgivere vurderer å kjøpe inn iPad til de ansatte. Kanskje mest for å øke goodwill og trivsel.

Men nå viser en fersk undersøkelse fra selskapet Citrix at iPad også kan gjøre staben mer produktiv.

Hele 73,8 prosent av de 4951 som svarte på undersøkelsen oppgir at de tror iPad vil øke både trivsel og produktivitet på jobben. Mens 42,9 prosent av de spurte oppgir at de bruker iPad i jobben, og at de føler dette gjør dem mer produktive enn før.

Når det gjelder bruken av Apples nettbrett svarer 91 prosent at de ønsker å bruke vanlige kontorapplikasjoner som Microsoft Office og Adobes Reader. Office finnes ennå ikke for iPad. og vil vel neppe komme med det første heller. Men siden det er Citrix-kunder som svarer, vil vi tro at at det er snakk om virtualisering av desktop gjennom nettleseren.

42,4 prosent svarer at de ønsker å bruke SAP, Hyperion eller Oracle med iPad, mens hele 68 prosent ser forventer en integrasjon med Sharepoint og andre former for digitalt «lim» i bedriften.

Om dette betyr at Galaxy Tab, iPad eller andre «padder» vil erstatte den tradisjonelle laptopen, er imidlertid lite trolig.

iPads begrensede funksjonalitet (ingen Flash-støtte, manglende porter etc.) gjør den neppe egnet til alt arbeidet i bedriften.

Snarere tyder undersøkelsen på at digitale brett kan finne sin nisje i bedriften, ut over den spesialiserte tablet PC/PDA-løsninger allerede har for på fysiske varelagre, kundekontakt i felten og lignende.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.