iPad-reklamen er ulovlig

Apple villeder kundene sine, ifølge Forbrukerombudet.

iPad-reklamen er ulovlig
Forbrukermyndigheter i flere land har nå slått fast at Apple villeder kunder med markedsføring av 4G/LTE-støtten i nye iPad. Bilde: Reuters/Scanpix

Apple villeder kunder i markedsføringen av sitt nyeste nettbrett, nærmere bestemt modellen de kaller «iPad med Wi-Fi + 4G».

Bruken av betegnelsen og påstanden om at brettet støtter «neste generasjons trådløs teknologi» er dermed ulovlig. Det er konklusjonen til Forbrukerombudet.

Bakgrunnen er at produktet bare støtter 4G/LTE (Long Term Evolution) på enkelte mobilnett i USA og Canada. At norske eller europeiske LTE-baserte mobilnett benytter andre radiofrekvenser kommer ikke godt nok fram.

- Etter vår vurdering er disse begrensningene skjult, eller i beste fall svært dårlig opplyst, helt nederst på siden i svært liten font og med lys grå skrift på hvit bakgrunn, skriver Forbrukerombudet i sin advarsel (pdf) til Apple.

I brevet krever de at selskapet endrer sin markedsføring rettet mot norske kunder snarest, og senest innen 10. april.

Dermed er norske forbrukermyndigheter enige med teleanalytiker John Strand, som tidligere i måneden beskyldte Apple nettopp for villende markedsføring av 4G/LTE-støtten. De er også på linje med forbrukermyndighetene i Australia som denne uken saksøker Apple for samme forhold.

Apples nordiske pr-kontakt var ikke kjent med reaksjonen fra Forbrukerombudet da digi.no ringte ham torsdag ettermiddag. Han lovte å forsøke å skaffe en kommentar fra Apple, men det kunne ta noe tid. digi.no vil oppdatere saken når/hvis svar foreligger.

    Les også:

Les mer om:
;