FORBRUKERTEKNOLOGI

– iPad3 rett rundt hjørnet

Forventningene bygger seg opp og ryktene går.

Ryktene om en ny iPad har for alvor begynt å gå. Bloomberg News hevder å ha gode kilder på at en ny versjon kommer i handel allerede i mars.
Ryktene om en ny iPad har for alvor begynt å gå. Bloomberg News hevder å ha gode kilder på at en ny versjon kommer i handel allerede i mars. Bilde: Apple
16. jan. 2012 - 14:56

Bloomberg News melder mandag at Apple vil lansere en ny utgave av iPad som skal være i handel allerede i mars. Nyhetsbyrået henviser til kilder med kjennskap til produktet, men Apple selv vil ikke gi noen kommentarer.

I januar startet Apples asiatiske leverandører å produsere det nye nettbrettet, og i løpet av februar skal de være klar med full produksjonskapasitet. Men det syder i kjent stil på ryktebørsen rundt Apples nye produkter.

Blant annet sier asiatiske kilder med kjennskap til den nye iPaden at den blir levert med en firekjernet prosessor samt at den skal ha støtte for LTE, som noen teleselskap ynder å kalle 4G.

Tidligere har Bloomberg også meldt at den nye iPaden vil ha Retina-skjerm, noe som også iPhone 4S er utstyrt med. Det er altså snakk om en forbedret utgave av produktet som har gjort Apple til den store vinneren i nettbrett-markedet. iPod er blitt en svært viktig bidragsyter til Apples inntjening.

Siden produktet ble lansert i 2010 har det blitt solgt 40 millioner iPads, noe som har generert mer enn 150 milliarder kroner i den rask voksende Apple-kassen.

Ingen har så langt klart å komme i nærheten av Apples dominerende posisjon i dette markedet, men spørsmålet er en nylansering med en oppgradert versjon vil opprettholde konkurrentens avstand.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.