iPAQ Bluetooth-jakke får smartkort og kamera

TDKs Bluetooth-jakke til Compaq iPAQ har allerede ekstra minne. I juni får den smartkort, og til høsten et kamera.

TDKs Bluetooth-jakke til Compaq iPAQ har allerede ekstra minne. I juni får den smartkort, og til høsten et kamera.

TDK Systems Europe, med base i London, er den avdelingen i TDK som spesialiserer seg på Bluetooth og andre produkter for mobil og kommunikasjon. Den opprinnelige Bluetooth-jakken i lett, men solid plast, med innebygget spor til Compact Flash-minne, har vært til salgs i Norge noen måneder allerede. Jakken sikrer hånd-PC-en kontakt med andre Bluetooth-apparater innenfor en radius på ti meter.

- I juni vil vi tilby en jakke kalt "BluePAQ Smart", der det i tillegg til CF-sporet også er et spor for smartkort, forteller PR-sjef Dave Curl til digi.no.

Smartkort-leseren gjør jakken bare ørlite tykkere. Curl tror den vil bidra til å gjøre iPAQ enda mer anvendelig, for eksempel innen betalingsformidling, og ser også for seg hvordan sikkerhetsfølsomme miljøer kan tenkes å ta den i bruk i nye sammenhenger.

- I løpet av høsten vil jakken også tilbys i en variant med kamera. Den innebygde Bluetooth-funksjonaliteten vil gjøre det enkelt å overføre bildene fra hånd-PC til hånd-PC, men også til stasjonære PC-er og andre enheter.

Elektronikk nedfelt i jakken inneholder de nødvendige driverne til alle jakkens funksjoner. Den inneholder dessuten en veiviser som gjør det enklere å etablere Bluetooth-kontakt mellom hånd-PC-en og andre enheter i det man i dag kaller "det personlige nettverket" - "personal area network" eller "PAN".

Til toppen