iPhone 3G S utstyres med raskere prosessor

Den kommende mobilen fra Apple får etterlengtet ytelsesøkning.

iPhone 3G S utstyres med raskere prosessor

Den kommende mobilen fra Apple får etterlengtet ytelsesøkning.

Selv om iPhone ofte oppleves som raskere og kraftigere enn de fleste andre mobiler, begynner den sentrale maskinvaren å bli relativt gammel og umoderne.

Et stort antall nettsteder, blant annet AnandTech, skriver nå at iPhone-modellen Apple introduserte på mandag denne uken, har fått betydelige forbedringer under skallet. Apple har dog ikke bekreftet dette.

Ifølge AnandTech er hele systembrikken byttet ut. Denne består blant annet av CPU-en, grafikkprosessoren og systemminnet til mobilen.

Mens den opprinnelige iPhone-modellen og iPhone 3G har samme systembrikke, tyder alt på at iPhone 3G S får en betydeligere raskere og langt mer moderne systembrikke.

Systembrikken inkluderer ifølge kildene en ARM Cortex A8 prosessorkjerne klokket til 600 MHz som er laget med 65 nanometers prosessteknologi. Dagens iPhone-modeller har en ARM11-kjerne klokket til 412 megahertz som er laget med 90 nanometers prosessteknologi.

Apple iPhone 3G S
Apple iPhone 3G S

Klokkehastigheten til den nye prosessoren har blitt bekreftet av T-Mobiles nederlandske avdeling, men den avslørende informasjonen som tidligere lå ute på denne siden, er nå fjernet. På siden skal det også ha stått at systemminnet er økt fra 128 til 256 megabytes.

Den mer moderne prosessteknologien har blant annet gitt plass til mer cacheminne, noe som også vil bidra til økt ytelse.

Systembrikken i den nye iPhone-modellen skal også integrere grafikkprosessoren PowerVR SGX fra Imagination Technologies, som har langt høyere ytelse enn PowerVR MBX-Lite som brukes i dagens iPhone-modeller. Den skal dessuten ha støtte for mer avansert 3G-grafikk.

Palm Pre
Palm Pre

Ifølge AnandTech er likevel ikke iPhone 3G S først ut med en slik kombinasjon av maskinvare - dersom informasjonen i det hele tatt stemmer. Palm Pre, som kom i salg i forrige uke, er basert på systembrikken OMAP 3430 fra Texas Instruments. Denne integrerer nettopp ARM Cortex-A8, PowerVR SGX og 256 negabytes med RAM.

Til toppen