iPhone 6 fortsatt en bestselger hos Netcom

Men mange nordmenn velger Samsungs nye toppmodeller i stedet.

iPhone 6 fortsatt en bestselger hos Netcom
Fortsatt tyder alt på at iPhone 6 er Norges mest solgt smartmobil, åtte måneder etter lanseringen. Bilde: Apple

Netcom kom i dag, for første gang på lenge, med en liste over de ti smartmobilene det ble solgt flest av gjennom selskapets salgskanaler i forrige måned. Telenor kom med en tilsvarende liste i april.

Som så mange ganger før er det Apple og Samsung som kjemper om de øverste plassene.

I alle fall foreløpig lar ikke iPhone 6 seg fjerne fra førsteplassen, men hos Netcom var Samsung Galaxy S6 Edge tydeligvis bare i salg i tre uker i mai – noe som kanskje har hatt innvirkning på plasseringen.

Den noe enklere Samsung Galaxy S6 kom i mai på tredje plass, foran den store Apple iPhone 6 Plus.

Hos Telenor: Sterk debut for Galaxy S6 i Norge 

Ikke bare toppmodeller

Oversiktene fra Netcom og Telenor tyder på at det stort sett er de dyre toppmodellene det er størst etterspørsel etter blant norske mobilkunder. I alle fall dersom man ser bort fra eldre iPhone-modeller.

Men en gang i blant greier også enkelte litt mindre spektakulære modeller å få en plass i solen. Denne gang har den relativt billige Huawei Ascend Y550 kommet med på en åttende plass hos Netcom.

– Samsungs nye modell Galaxy S6 Edge har gjort det svært godt etter kun tre ukers salg, sier Hanne Løvstad, direktør for NetCom Privat, i en pressemelding.

Les også: Store mobiler stadig mer populære 

4G

– Det er også interessant at Huawei er inne på listen. De har fått gode anmeldelser for sine produkter, og vi har bundlet denne 4G-modellen med blant annet kontantkort for å kunne tilby et bredest mulig utvalg til alle kunder.

Ifølge Løvstad utgjør mobiler med 4G-støtte nå 98 prosent av salget. Andelen av Netcom-kunder med 4G-mobil har passert 60 prosent.

Hele listen:

  1. Apple iPhone 6
  2. Samsung Galaxy S6 Edge
  3. Samsung Galaxy S6
  4. Apple iPhone 6 Plus
  5. Samsung Galaxy S5
  6. Apple iPhone 5S
  7. Sony Xperia Z3 Compact
  8. Huawei Y550
  9. Sony Xperia Z3
  10. Samsung Galaxy Note 4 LTE

Netcom oppgir at listen er rangert etter salgsvolum. Tallene er basert på salget ved 62 Netcom-butikker, på netcom.no, gjennom kundesenteret og hos forhandlere som selger Netcom.

Lest du denne?: Selv IDC har beskjeden tro på Windows 10 Mobile