BEDRIFTSTEKNOLOGI

iPhone er en enorm trafikkdriver

Og nå kommer Trafikanten med egen sanntids-app til Android.

6. mai 2010 - 10:27

Trafikanten forvalter ruteopplysninger for kollektivtrafikken på Østlandet.

Sanntidssystemet deres forteller når buss, trikk, tog og bane ankommer stoppesteder i Oslo og Akershus.

Tjenesten finnes både for web og mobiltelefoner, og Trafikanten tilbyr også grunndata gjennom et eget programmeringsgrensesnitt.

Bruksmønsteret har endret seg kraftig siden de lanserte en iPhone-app allerede for halvannet år siden.

iPhone-appen står nå for nær halvparten av alle oppslag mot sanntidsdatabasene deres.

Trafikanten på iPhone utgjør 47 prosent av alle oppslag. Det er oppsiktsvekkende, fordi tallet inkluderer alle andre mobilplattformer, mobil- og nettsidene deres til sammen, ifølge tall som Trafikanten Labs har lagt ut denne uken.

iPhone-appen til Trafikanten står alene for halvparten av alle oppslag mot sanntidssystemet. <i>Bilde: Trafikanten Labs</i>
iPhone-appen til Trafikanten står alene for halvparten av alle oppslag mot sanntidssystemet. Bilde: Trafikanten Labs

Målingene omfatter de første tre ukene i april 2010.

Bent Flyen som arbeider med sanntidssystemet hos Trafikanten sier til digi.no at de i denne perioden har til sammen 273.000 oppslag bare fra iPhone.

Dessverre har ikke Trafikanten en god oversikt over eldre brukstall, så det er vanskelig å si hvor stor veksten er. Men de oppfatter at veksten er formidabel.

Deres danske motstykke, Rejseplanen i København, opplever det samme. Etter at de lanserte en iPhone-applikasjon opplevde de en eksplosiv vekst i bruken av tilbudet.

Antall oppslag mot den danske sanntidstjenesten ble femdoblet på bare et par måneder, får digi.no oppgitt av Trafikanten.

Android-app

Denne uken har Trafikanten også lansert en egen app til Android. Programmet er gratis og skal være tilgjengelig for nedlasting i Android Market.

Android-utgaven gir foruten sanntidsinformasjon også tilgang til reiseplanleggeren. Dette er et kjærkomment verktøy for mange reisende.

Planleggeren viser rutetilbudet mellom to holdeplasser, og har tidligere kun vært tilgjengelig på de vanlige nett- og mobilsidene.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.