iPhone er fjerde største OS for all surfing

Bruken av iPhone til nettsurfing er nesten doblet siden 3G-utgaven kom på markedet.

iPhone er fjerde største OS for all surfing

Bruken av iPhone til nettsurfing er nesten doblet siden 3G-utgaven kom på markedet.

Tall fra Net Applications viser at Apple iPhone er blitt det fjerde mest populære operativsystem for all surfing på nettet.

Net Applications samler opplysninger om nettleser og operativsystem fra 160 millioner besøkende hver måned på sine kunders nettsteder. Allmenne analyser legges fortløpende ut på selskapets nettsted Market Share.

Under rubrikken «Featured Reports» viser dette nettstedet enkle analyser som gjenpeiler viktige aktuelle tendenser. Blant disse er en rapport som gjenspeiler et hopp i bruken av iPhone til nettsurfing etter at 3G-modellen ble klar for markedet.

Rapporten Trend for 'iPhone' måler hvor mye av den totale surfingen foregår fra en iPhone, i motsetning til alle andre plattformer, både PC-er og mobiltelefoner. Den første registreringen er fra oktober 2007, og lyder på 0,07 prosent. I desember 2007 er den på 0,12 prosent, deretter vokser den jevnt til 0,16 prosent i mai 2008.

I juli lanseres iPhone 3G, og andelen vokser til 0,19 prosent, for så å gjøre et byks opp til 0,30 prosent i august.

En annen av Net Applications’ standardrapporter forteller hvilken andel hvert operativsystem har av den totale surfingen i august. Av denne går det fram at iPhone er blitt det fjerde største operativsystemet for nettbrukere, målt i faktisk bruk.

Windows troner øverst med 90,66 prosent, deretter kommer Mac med 7,86 prosent og Linux med 0,93 prosent. Etter iPhone kommer, i rekkefølge, Playstation, SunOS og Nintendo Wii.

To andre ferske standardrapporter er verdt å nevne: Net Applications følger også med i nettlesernes andel av den totale surfingen. En dag for dag rapport gjennom hele august viser hvordan Internet Explorer 8 (beta) tok seg kraftig opp de siste dagene, etter å ha ligget i flere uker på 0,04 prosent: Fra 0,09 prosent 28. august til 0,22 prosent 31. august.

Et siste poeng er hentet fra rapporteringen om bruk av søketjenester. Lanseringen av tjenesten Cuil 28. juli vakte en del oppmerksomhet, og mange prøvde Cuil den dagen. (Se Ny søketjeneste «lik Google ganger tre».) Siden har Cuil ikke levd opp til brukernes forventninger. Net Applications’ rapport viser hvordan interessen dabber av dag for dag fra slutten av juli gjennom hele august. 29. juli sto Cuil for 0,26 prosent av alle søk på nettet. Dagen etter andelen 0,14 prosent. Nivået 0,04 prosent ble nådd 4. august, og siden 20. august har Cuil stått for 0,01 prosent av alle internettsøk.

Rapporten for hele august viser 79,03 prosent for Google, 11,58 prosent for Yahoo, og 5,00 prosent for Microsofts to tjenester MSN og Live Search.

    Les også:

Til toppen