iPhone får støtte for Microsofts e-post

Apple gjør flere justeringer for at iPhone skal vinne innpass på bedriftsmarkedet.

iPhone får støtte for Microsofts e-post
Bilde:

På en pressekonferanse i California i går, sa toppsjef Steve Jobs at Apple har lisensiert teknologien ActiveSync fra Microsoft. Denne teknologien brukes til å synkronisere avtaler, kontaktlister, oppgavelister og e-post mellom Windows Mobile og PC-klienten Outlook, samt direkte mellom Windows Mobile og Microsofts e-postserver Exchange.

Jobs sa at Apple vil bruke ActiveSync-lisensen til å legge opp en tilsvarende synkronisering for selskapets avanserte mobiltelefon iPhone.

Det innebærer at brukere vil kunne synkronisere avtaler, kontaktlister, oppgavelister og e-post mellom iPhone, en PC og en Exchange Server, like lett som Windows Mobile gjør det i dag.

Manglende synkronisering mot Outlook og Exchange har hittil vært et vektig argument mot iPhone som bedriftsmobil.

Jobs kunngjorde også andre endringer i iPhone som tar sikte på å tekkes profesjonelle brukere. Disse endringene gjelder blant annet bedre sikkerhet i trådløse nett, og driftsverktøy som gir organisasjoner kontroll over hvordan iPhone brukes og konfigureres. Det skal for eksempel bli mulig å sørge for å slette all informasjon på en iPhone dersom den blir stjålet.

iPhone vil videre få støtte for Ciscos VPN-klient, og det loves teknologi som skal gjøre det enkelt for bedrifter å flytte brukerprofiler fra Blackberry til iPhone. Det siste er spesielt interessant i USA.

Disse nye egenskapene skal gjøres gratis tilgjengelig for alle iPhone-brukere. Fra juni vil de kunne lastes ned fra Apples nettsted. Per i dag foregår det pilottester hos kunder som Nike og Disney.

Jobs lanserte videre en pakke som lar tredjepartsutviklere lage applikasjoner for iPhone, og et samarbeid med investeringsselskapet Kleiner Perkins om et fond – «iFund» – på hundre millioner dollar for oppstartselskaper som satser på å lage programvare for iPhone (se egen artikkel på digi.no).

Det er ikke lagt opp til tilsvarende synkroniseringsløsninger mot Exchange-konkurrenter som IBM Lotus eller Novell Groupwise. I hvilken utstrekning IBM og Novell vil benytte seg av den nye utviklerpakken for iPhone, vites ikke.

    Les også:

;