FORBRUKERTEKNOLOGI

iPhone-futteral gir DAB og ekstra strøm

Sørger for radio og antennefiks i tillegg til dobbel batterikapasitet.

4. apr. 2011 - 12:22

Som kjent er antennen til iPhone 4 utsatt for helt spesielle utfordringer. Mange brukere velger derfor å utstyre mobilen med et eget futteral i håp om at det skal avverge virkningen av en typisk bevegelse som antennen ellers kan reagere på ved å kutte samtalen.

Futteralbehovet har tent mange leverandører av tilleggsutstyr til iPhone. Antennefiksende futteraler fås i så mange utforminger at de kan brukes til å tolke bærerens personlighet.

Antennefiks til iPhone 4 kan også brukes til å bøte på andre av mobiltelefonens mangler. TT Micro melder at de i dag lanserer et futteral kalt «Lingo iRis». Det gjør den samlede enheten noe større – 12,5 x 6 x 1,6 centimeter – og 69 gram tyngre.

Applikasjonen DAB GO! gir tilgang til flere typer radio og andre tjenester.
Applikasjonen DAB GO! gir tilgang til flere typer radio og andre tjenester.

Til gjengjeld får man ikke bare sikret antennen. Man får også et Lithium-ion-batteri på 1.500 mAh, altså samme kapasitet som i selve telefonen, og en radiomottaker.

iPhone med Lingo iRis under avspilling av DAB-radio.
iPhone med Lingo iRis under avspilling av DAB-radio.

Radiomottakeren styres av en applikasjon, DAB GO!, som lastes ned (uten tilleggsomkostninger) fra iTunes.

Applikasjonen er av typen «audio joy box»: Den gir tilgang til FM-radio, DAB, DAB+ og nettradio, samt til Youtube og lydfiler i MP3-format. Den tilbyr også en funksjon for å styre ladingen av iPhone-batteriet fra ekstrabatteriet.

Digital radio har en egen funksjon som gjør det mulig å formidle bilder til lytterens mottaker. Lingo iRis skal være verdens første bærbare DAB-mottaker med denne egenskapen, som for eksempel kan brukes til å vise relevante plateomslag.

Lingo iRis har hull der det trengs – til kamera, høyttaler, mikrofon, knapper, hodetelefon – og dessuten egen mikro-USB-utgang for egen lading, og eget lyduttak.

Veiledende utsalgspris skal være 895 kroner.

DAB-radio med overføring av bilde.
DAB-radio med overføring av bilde.
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.