Abonner
TELEKOM

iPhone grundig slått av Android

Likevel «dødt løp» mellom Android og iOS. Se norske salgstall!

Google bringer i dag ferske omsetningstall for de ulike konkurrerende mobile operativsystemene som selges her til lands, med analyseselskapet Canalys som kilde.

I første kvartal 2012 skal det ha blitt solgt 225.000 Android-telefoner i Norge – mot 148.000 iPhone.

- I hele fjor ble det solgt rundt 500.000 iPhone mot 1,1 millioner Android-telefoner i Norge. Tallene for Windows Phone ble 38.600 enheter og Nokias Symbian endte på 42.700.

Det sier produktmarkedssjef Harald Skaarn i Google Norge til digi.no.

Selv om Apples iPhone er salgsvinneren gjennom flere år, er trenden at Android kaprer markedsandeler, ikke minst som operativsystem for en lang rekke modeller fra mange forskjellige produsenter.

- Det tror jeg er en riktig måte å se det på. Android selges i hele spekteret av markedet og alt fra low end til high-end. Vi dekker en større del av markedet, sier Skaarn.

Norge i verdenstoppen

Andelen nordmenn med smarttelefon øker samtidig kraftig. Opp fra 33 prosent til 54 prosent siden i fjor, ifølge en undersøkelse på nettstedet «Our Mobile Planet», som er utarbeidet av Ipsos og Mobile Marketing Association på vegne av Google.

Ifølge denne statistikken er Norge helt i verdenstoppen. Bare i to arabiske stater skal avanserte mobiltelefoner være mer utbredt i befolkningen.

Dødt løp

Undersøkelsen oppgir at Android det siste året har krøpet marginalt forbi iOS som det mest brukte operativsystemet blant smartmobiler her til lands.

Med en markedsandel på 39 prosent og 37 prosent i favør Android kan det nå synes å være tilnærmet dødt løp blant de to største plattformene i Norge.

Resten av tallene fremstår i beste fall som uklare. Windows Phone nevnes ikke, mens gamle Windows Mobile oppgis å ha 4 prosent av kakestykket. Nokias brennende plattform Symbian kaprer tredjeplassen med 8 prosent. Kategorien «vet ikke» er for øvrig gitt hele 11 prosent og «andre»-posten 2 prosent.

- iPhone tilbake på topp

Også Netcom kom i dag med en markedsanalyse, basert på eget salg av smartmobiltelefoner. Oversikten deres er som vanlig bare en oppramsing av de ti mest populære modellene.

- Mars måned var første uten en iPhone på topp, men i april er den tilbake i førersetet, skriver teleselskapet i en pressemelding.

Netcoms salgsdirektør Kristian Rennas forklarer at de er vant til å se iPhone på topp, men at konkurransen hardner til. HTC One X raste for eksempel rett inn på fjerdeplass. Netcom stiller også store forvetninger til Samsungs Galaxy S III som snart lanseres.

De ti smarttelefonene som solgte best i april er:

  1. Apple iPhone 4S (2)
  2. Samsung Galaxy S II (1)
  3. Apple iPhone 4 (3)
  4. HTC One X (-)
  5. Nokia Lumia 800 (4)
  6. Sony Experia S (-)
  7. Samsung Galaxy Xcover (4)
  8. Samsung Galaxy Note (8)
  9. Huawei Honor (-)
  10. Sony Ericsson Xperia Active (-)

(Forrige måneds plassering i parantes. Listen er rangert etter salgsvolum i Netcoms forhandlerkanaler.)

Les mer om: