TELEKOM

iPhone-målet er allerede nådd

Apple har allerede solgt flere iPhone-mobiler enn forventet for hele 2008.

10. okt. 2008 - 11:49

I Macworld i 2007 sa Apple-sjef Steve Jobs at selskapet skulle klare å selge 10 millioner iPhone-mobiler i 2008.

Nå kan det se ut som at målet allerede er nått, lenge før året er slutt.

I en analyse av IMEI-kodene som identifiserer hver eneste mobil med et unikt 15-siffer langt nummer, har man kommet frem til at målet allerede er nådd.

IMEI-dataene viser blant annet at iPhone nummer 9.190.680, en svart iPhone 3G med 8 gigabyte, ble produsert 29. september og solgt 5. oktober.

Den korte tiden fra produksjon til salg tyder også på at det er få mobiler som blir liggende usolgt i butikkene, noe som støttes av at norske Netcom også har vært utsolgt i mange perioder tidlig på høsten.

Apple trengte forøvrig ikke mer enn 74 dager på å selge den første millionen.

I Apples regnskapsmessige fjerde kvartal alene skal det ha blitt solgt et sted mellom 7 og 7,5 millioner iPhone-enheter. Dersom tallene er korrekte, så er det nesten 80 prosent mer enn hva konsensusen blant aksjeanalytikere hittil har regnet seg frem til.

Denne kraftige veksten i det tredje kalenderkvartalet (fjerde regnskapsmessig) skyldes med all sannsynlighet lanseringen av 3G-utgaven i sommer. Det tyder på at veksten vil fortsette, og spørsmålet blir da om Apple og Steve Jobs kommer til å lansere nye utgaver av iPhone på den kommende Macworld-konferansen i januar.

Det kan bli nødvendig hvis Apple skal klare å nå sitt mål om å selge 40 millioner enheter i 2009.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.