IPhone- og HTC-eierne er mest fornøyd

Men de fleste norske mobilbrukere vil kjøpe det samme mobilmerket også neste gang.

IPhone- og HTC-eierne er mest fornøyd

Men de fleste norske mobilbrukere vil kjøpe det samme mobilmerket også neste gang.

Analyseselskapet EPSI Norge har intervjuet 1200 norske mobilbrukere om hvor fornøyde de er med sine mobiltelefoner. Undersøkelsen viser at brukerne av Apples iPhone setter stor pris på mobilen sin. I en skala fra 0 til 100 oppnår iPhone 87 poeng, noe som er klart i tet.

Også eierne av HTC-mobiler er i gjennomsnitt mer fornøyde enn eierne av mobiler fra andre merker. HTC oppnår i denne sammenheng 80 poeng, mens øvrige leverandørene oppnår mellom 73 og 75 poeng.

EPSI Norge skriver i en pressemelding at også resultatene til de andre leverandørene er gode, isolert sett, men at de kommer et stykke bak Apple og HTC. Analyseselskapet mener at studien samlet sett viser at nordmenn generelt er godt fornøyde med mobiltelefonene sine.

Fornøyde kunder har det med å velge samme leverandør på nytt når produktet skal skiftes ut.

Mobileierne har blitt bedt om å vurdere sannsynligheten for at de velger samme merke igjen ut fra en skala fra 0 til 10. Også i denne delen av undersøkelsen er det Apple kommer best ut, med en sannsynlighet på 85 prosent. Deretter følger HTC med 78 prosent.

Dårligst ut kommer de mindre leverandørene som er samlet i kategorien «Annet». Sannsynligheten for at eierne av disse mobilene vil velge samme merke igjen, er på 58 prosent. Dette er likevel et langt bedre tall enn i 2008, da sannsynligheten bare var på 47 prosent.

For Nokia har utviklingen gått i motsatt retning. Mens sannsynligheten for at Nokia-bruker ville velge Nokia igjen ved neste mobilkjøp i 2008 var på 82 prosent, er sannsynligheten nå redusert til 75 prosent. For de øvrige selskapene er endringene mindre.

Til toppen