FORBRUKERTEKNOLOGI

Iphone på pause, Foxconn stopper all produksjon i Shenzhen

Teknologiprodusenten Foxconn stenger all produksjon i storbyen.

Storbyen Shenzhen i Kina er stengt på grunn av kornonaviruset, og dermed må blant annet Apples produksjon i byen stoppe.
Storbyen Shenzhen i Kina er stengt på grunn av kornonaviruset, og dermed må blant annet Apples produksjon i byen stoppe. Foto: Sparktour, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons
14. mars 2022 - 17:00

Kina har stengt ned Shenzhen, storbyen som regnes som hjertet i landets teknologiindustri. Mandag fikk 17 millioner innbyggere beskjed om å holde seg hjemme, skriver NTB.

Som følge av utbruddet har Foxconn, som blant annet monterer Apples Iphone, måttet pause produksjonen og stenge fabrikken, skriver CNBC.

Selskapet har som følge av koronaviruset bygget en ny fabrikk i Henan-provinsen, der halvparten av Iphone-produksjonen foregår. Resten av produksjonen av Iphone skjer i Shenzhen sammen med produksjon av Apples nettbrett og datamaskiner. CNBC skriver at Apple har mulighet til å øke produksjonen av Iphone i fabrikken i Henan som følge av nedstengningen.

Det er ikke bare Foxconn som er rammet. Wall Street Journal (WSJ) rapporterer at det også går ut over kretskortprodusenten Unimicron. De er en av underleverandørene til Foxconn, men har ikke store leveranser til fabrikken i Shenzhen, så stengningen av Unimicron i Shenzhen har ikke stor innvirkning på Apples produksjon.

Sammen med disse to selskapene skriver WSJ at også seks andre fabrikker er rammet av nedstengningen. 

Nedstengningen skjer rett etter at Apple lanserte nye produkter forrige uke. Blir nedstengningen langvarig, kan det potensielt ha ringvirkninger for leveranser.

Det er ikke bare Apple som er rammet, også bilprodusenten BYD har rapportert at det har en liten påvirkning på deres produksjon.

Teknologigiganter som Huawei og Tencent rammes også av nedstengningen, skriver NTB.

Velkommen: Tim Cook gjør som Steve Jobs ville ha gjort. Han leder fansen gjennom de nye produktene. Men «one more thing» har han droppet.
Les også

Apple hever lista

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.