Abonner
ANALYSER

iPhone på topp igjen hos NetCom

Mens Windows Phone sliter med å opprettholde andelen.

Apples iPhone 4S har på nytt klatret til førsteplass hos NetCom.
Apples iPhone 4S har på nytt klatret til førsteplass hos NetCom.

NetCom kom i dag med selskapet toppliste over de mest solgte smartmobilen gjennom selskapets salgskanal. Selv om listen ikke nødvendigvis er representativ for det totale smartmobilsalget i Norge, kan den gi en pekepin om hva som er trendene i markedet.

I mars var det for første gang ingen iPhone på toppen av listen. I april skyves Samsung Galaxy SII igjen ned på andreplass av iPhone 4S.

– Det er ikke uventet at iPhone er tilbake på topp, men konkurransen er hard. HTC One X raste rett inn på fjerdeplass, og Samsungs Galaxy S III lanseres om ikke så lenge, sier Kristian Renaas, salgsdirektør i NetCom, i en pressemelding.

Aprillisten er også preget at en del nye modeller nå har kommet på markedet. Fire av modellene er nye på listen.

Android er fortsatt den mest solgte plattformen, men markedsandelen falt fra 50 til 49 prosent fra mars til april. Apples iOS øker til gjengjeld med to prosentpoeng til 45 prosent.

Windows Phone

Nokias Lumia 800 lå på fjerdeplass på listen både i februar og mars, men falt i april ned til en femteplass. Siden NetCom ikke oppgir konkrete salgstall, forteller ikke dette noe om hvorvidt også antallet solgte Lumia-telefoner er synkende. Men mobiloperatøren oppgir at den samlede andelen til Windows Phone har falt fra sju prosent i mars til seks prosent i april. Andelen gikk også ned med ett prosentpoeng fra februar til mars.

I februar forventet Renaas at markedsandelen til Windows Phone ville øke utover året, men så langt ser det ikke ut til hans antagelser holder stikk.

Nedenfor vises listen over de ti mest solgte smartmobilene gjennom NetComs salgskanal. Tallene i parentes viser plasseringen i mars.

1. (2) Apple iPhone 4S

2. (1) Samsung Galaxy S II

3. (3) Apple iPhone 4

4. (-) HTC One X

5. (4) Nokia Lumia 800

6. (-) Sony Xperia S

7. (4) Samsung Galaxy Xcover

8. (8) Samsung Galaxy Note

9. (-) Huawei Honor

10. (-) SonyEricsson Xperia Active

    Les også:

Les mer om: