KARRIERE

iPhone-sjefen presset ut av Apple

Den tidligere IBM-eren fikset verken antenner eller Apples ledelseskultur.

9. aug. 2010 - 10:15

Amerikanske aviser meldte lørdag at Mark Papermaster, som hadde ansvar for maskinvaren til mobiltelefonen iPhone, er presset ut av Apple. Selskapet bekrefter Papermasters avgang, men vil verken begrunne den eller fortelle om initiativet er han eller Apples.

iPhone 4, den nyeste utgaven av Apples mobiltelefon som kom i salg i Norge i juli, har en svært spesiell antennekonstruksjon som gjør at signalet svekkes betydelig når telefonen holdes på en spesiell måte.

Det er nærliggende å knytte Papermasters avgang til dette problemet, og til forsinkelsen av den hvite utgaven av iPhone 4, men ifølge rapportene stikker problemene dypere.

Papermaster hadde klatret svært høyt i IBM gjennom 25 år da han i 2008 ble rekruttert av Apple-sjef Steve Jobs for å lede utviklingen av mediespilleren iPod. I november det året, da spekulasjonene gikk høyt rundt sykdommen til Jobs, ble Papermaster nevnt som mulig etterfølger. Da Papermaster sa opp sin stilling i IBM, ble han saksøkt for kontraktsbrudd. Han fikk først begynne i Apple etter et forlik inngått i april 2009.

Mark Papermaster skal rett og slett ikke ha passet inn i Apple.
Mark Papermaster skal rett og slett ikke ha passet inn i Apple.

Wall Street Journal skriver at Papermaster falt i unåde hos Jobs for flere måneder siden og at det er en stund siden han tok del i avgjørelsesprosessene i selskapet. Han skal ikke ha vist den formen for kreativ tenking som ventes av toppledere i Apple. Han har ikke vært innstilt på den samme graden av detaljstyring som Jobs krever av sine nærmeste medarbeidere, og han har heller ikke mestret det interne politiske spillet i selskapet.

New York Times, som var først ute med å melde om Papermasters avgang, siterer Apples talsperson Steve Dowling som forteller at Bob Mansfield forlengst har overtatt ansvaret for flere av komponentene i iPhone, blant dem A4-prosessoren og berøringsskjermen, og at Mansfield nå har overtatt alle Papermasters ansvarsområder. Mansfield har ledet utviklingen av maskinvare til Mactintosh-pc-ene siden 1999. Hans offisielle tittel er «Senior Vice President, Mac Hardware Engineering».

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.