iPhone skaper kø-problemer hos Apple

iPhone skaper kø-problemer hos Apple

Apple hevder de har en god grunn for å utsette sitt nye operativsystem, men det mener ikke beta-testere.

Apple har sendt ut en erklæring der det heter at den etterlengtede oppgraderingen av Mac-operativsystemet, «Leopard», er utsatt fra juni til oktober.

Men i motsetning til Microsofts uttallige utsettelser av Vista, har Apple - i utgangspunktet - en god forklaring på sin utsettelse.

Den oppgitte årsaken er at selskapet har måttet omprioritere utviklingsressurser for å sikre at den nye mobiltelefonen, Apple iPhone, holder timeplanen.

Apple lover at iPhone skal ut på det amerikanske markedet i juni, som kunngjort tidligere i år.

– iPhone inneholder den mest avanserte programvaren som noen gang er levert på en mobil enhet. Å få den ferdig i tide har kostet: Vi har måttet låne noen nøkkelressurser innen utvikling og kvalitetssikring fra våre Mac OS X-folk, heter det i erklæringen.

Observatører peker på at beslutningen om å prioritere iPhone foran Mac OS Leopard bygger på sunne forretningsmessige vurderinger: Apple er først og fremst en leverandør av forbrukerelektronikk, og en utsettelse av iPhone hadde kostet mer enn en utsettelse av Leopard.

På den andre siden skriver AppleInsider at den siste beta-utgaven av Leopard hadde uventet mange feil, blant annet kritiske problemer med installasjon, QuickTime og grafikk.

Flere kjente Mac-bloggere skriver at Apple hadde valget mellom å utsette Leopard eller slippe en uferdig og lusete versjon, og at det da var naturlig å velge en utsettelse.

Spekulantene reagerte momentant da utsettelsen av Leopard ble kjent etter børsens stengetid i går: Kursen falt med 2,6 prosent, til 89,76 dollar.

Apple har i mange måneder lagt ut om de mange nye egenskapene i Leopard, blant annet en ny form for backup, kalt «Time Machine», og forbedringer innen e-post og lynmeldinger.

    Les også:

Til toppen