TELEKOM

- iPhone til lavprismarkedet

Apple skal lansere lavpris-modell av iPhone for å ta Nokia.

Bilde: Apple
24. aug. 2011 - 09:02

Ifølge nyhetsbyrået Reuters vil Apple lansere en billig-versjon av iPhone 4 i forbindelse med lanseringen av en oppgradert smarttelefon.

Den nye lavprisversjonen skal være utstyrt med 8 gigabyte flashminne, halvparten av den billigste versjonen som er tilgjengelig i dag. Det har den siste måneden ikke vært mangel på spekulasjoner hva angår Apples iPhone 5, men selskapet selv har ikke gitt noen signaler på når den blir lansert.

Apple har hatt en nær dominans i høyende markedet for smarttelefoner, mens Nokia fremdeles har et godt grep om markedet som orienterer seg mot det lavere prissjiktet. Det spekuleres nå i om Apple vil prøve seg på lav-prissegmentet, selv om det vil gå på bekostning av marginene.

Nokia forventes å presentere en Windowsbasert smarttelefon på markedet i løpet av året, og Apples steg ned i pris blir tolket som et offensivt grep mot den finske mobilgiganten, som fremdeles har en dominerende markedsposisjon.

En analytiker sier til Reuters at de forventer at billig-versjonen av iPhone 4 vil koste i området 200 dollar, rett over 1000 norske kroner. Dette er betydelig under prisen for en 16 gigabytes iPhone fire, som har en pris uten abonnement på det tredobbelte.

Ifølge nyhetsbyrået skal lavpristelefonen til Apple presenteres i løpet av uker. Selskapet selv har ikke villet kommentere opplysningene til Reuters, som belager seg på anonyme kilder.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.