FORBRUKERTEKNOLOGI

iPhone topper skadelisten

Ryker betydelig oftere enn andre mobiltelefoner, ifølge If skadeforsikring.

If skadeforsikring melder om flere ødelagte iPhone enn alle andre mobilmerker til sammen. (Foto: If)
If skadeforsikring melder om flere ødelagte iPhone enn alle andre mobilmerker til sammen. (Foto: If)
23. sep. 2009 - 15:14

iPhone har på relativt kort tid befestet seg som en av de mest populære mobiltelefonene. Kun den eldre 2G-modellen Nokia 6300 er nå mer vanlig i Norge, ifølge Netcom.

På listen over hvilke mobiler som oftest går i stykker, er det imidlertid ingen konkurranse. Her troner Apples iPhone alene på topp, viser statistikk fra If skadeforsikring.

- Det er knuste glasskjermer som er det store problemet. Lignende problemer opptrer med andre modeller med glasskjerm, som for eksempel HTC Touch, men iPhone er blitt veldig utbredt, sier informasjonsrådgiver Jon Berge i If til digi.no.

En annen faktor han peker på er at smartmobiler i sin natur har flere bruksområder enn vanlige mobiler.

- Mer aktivt bruk tilsvarer flere uhell, sier Jon Berge.

Statistikk fra If i Sverige viser at iPhone opptrer i flere skadesaker enn alle andre mobiltelefoner til sammen.

Det er ikke utarbeidet sammenlignbar statistikk her til lands, men ifølge Berge meldes det inn «en god del skader» på iPhone også i Norge.

If har rundt 30 prosent av hjemmeforsikringsmarkedet i Norge, men har likevel ingen oversikt over hvor mange mobiltelefoner som er forsikret hos dem.

Grunnen til det er at selskapet kun forsikrer mobiltelefoner som del av en større hjemforsikring. I tillegg må mobiltelefonen ha en verdi på minst 5000 kroner dersom det skal ha noe for seg.

Verken Netcom, Telenor eller Apple reparerer ødelagte iPhones i Norge. I stedet sendes den til utlandet, og som regel må du som kunde betale for en helt ny modell. Ifølge en tidligere gjennomgang fra VG Nett kan prisen da bli svært høy.

Dersom uhellet først er ute, og det viser seg at du ikke har en forsikringsordning som dekker skadene, må du trolig selv ta turen til en av de mange frittstående reparatørene som har dukket opp de siste årene.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.